Η Apple έχει ήδη δεχτεί τα πυρά του FBI μετά την ανακοίνωση ότι θα επεκτείνει το end-to-end encryption σε επιπλέον τύπους δεδομένων iCloud. Το FBI εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι “ανησυχεί πραγματικά” για τις κρυπτογραφήσεις λόγω του πόσο απρόσιτα γίνονται τα δεδομένα των χρηστών.

Δείτε επίσης: Apple Advanced Data Protection: Προστασία end to end στο iCloud

Το FBI δεν χαίρεται με την απόφαση της Apple

Η Apple και το FBI είχαν πολλές διαφωνίες στο παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2016, όταν το FBI ζήτησε από την Apple να δημιουργήσει ένα backdoor στα iphone για να ξεκλειδώσει το iPhone που χρησιμοποίησε ο δράστης του Σαν Μπερναντίνο – η Apple αρνήθηκε. Αντίθετα, το αποκάλεσε “πρωτοφανές βήμα που απειλεί την ασφάλεια των πελατών μας”.

Δείτε επίσης:

Αφού το FBI μπόρεσε να ξεκλειδώσει το iPhone χωρίς τη βοήθεια της Apple (και δεν βρήκε τίποτα σημαντικό στη συσκευή), η Apple διπλασίασε το encryption και έδωσε μεγάλη προτεραιότητα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών της. Αυτή την εβδομάδα, η Apple επεκτείνει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (end-to-end encryption) σε πολλούς τύπους δεδομένων iCloud, συμπεριλαμβανομένων των αντιγράφων ασφαλείας

της συσκευής, των δεδομένων iMessage στο cloud, των φωτογραφιών και άλλων.

Όπως είναι αναμενόμενο, το FBI δεν ενθουσιάστηκε με αυτή την επιλογή. Σε ένα email προς την Washington Post, το FBI δήλωσε τη “σοβαρή ανησυχία” του για τον κίνδυνο που συνεπάγεται το end-to-end encryption. Επιπλέον, το FBI ισχυρίζεται ότι αυτό θα “παρεμποδίσει” την ικανότητά του να “προστατεύει τον αμερικανικό λαό από εγκλήματα“, όπως οι κυβερνοεπιθέσεις, τα εγκλήματα κατά των παιδιών και η διακίνηση ναρκωτικών.

Μπορεί το FBI να μην είναι ενθουσιασμένο με την πρόσφατη ανακοίνωση της Apple, αλλά πολλοί άλλοι είναι.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com