Το “μυαλό” πίσω από το Xbox, Phil Spencer, πιστεύει ότι η Sony με το PlayStation προσπαθεί να διατηρήσει την «κυριαρχία» της στην αγορά των κονσολών «κάνοντας το Xbox μικρότερο» και διαφωνώντας με την εξαγορά της Activision Blizzard. Ο ίδιος ο Spencer ανέφερε σε podcast όταν συζητούσαν για το θέμα «ο σημαντικότερος αντίπαλος της συμφωνίας» πως «H Sony προσπαθεί να προστατεύσει την κυριαρχία της στις κονσόλες. Ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνουν είναι κάνοντας το Xbox μικρότερο»

Δείτε επίσης: Diablo 4: Επιβεβαιώθηκε το release για τις 6 Ιουνίου 2023

Boss of Xbox, Phill Spencer

«Η Sony έχει μια πολύ διαφορετική άποψη για τον κλάδο από εμάς. Δεν κυκλοφορούν τα παιχνίδια τους την ίδια ημέρα στον υπολογιστή και στο PlayStation, δεν βάζουν τα παιχνίδια τους για συνδρομή τους τα κυκλοφορούν», πρόσθεσε.

Ο Spencer υποστήριξε ότι η Sony ηγείται του διαλόγου σχετικά με το γιατί η συμφωνία δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί, λέγοντας ότι η Xbox προσπαθεί να προστατευτεί από την «κυρίαρχη θέση του PlayStation στις κονσόλες με βασικό πλεονέκτημα το Call of Duty». Να σημειώσουμε οτι η Microsoft συμφώνησε μια 10ετή συμφωνία για να φέρει το Call of Duty στη Nintendo

εάν ολοκληρωθεί η εξαγορά της Activision Blizzard.

Ο Phil Spencer ανέβασε στο Twitter την ανακοίνωση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η οποία επιβεβαιώνει επίσης τη δέσμευση της εταιρείας να συνεχίσει να κυκλοφορεί παιχνίδια Call of Duty στην πλατφόρμα Steam της Valve “ταυτόχρονα με το Xbox” εάν εγκριθεί η τεράστια προσφορά 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Blizzard. Οι τελευταίες εκδόσεις του Call of Duty, Modern Warfare 2 και Warzone 2.0 είναι ήδη στο Steam.

Δείτε επίσης: Atari: Αναβιώνει το παιχνίδι Akka Arrh – Ήταν πολύ δύσκολο για τους παίκτες του 1982
Call of Duty: Warzone Mobile

«Η Microsoft μάλιστα πρόσφερε και έστειλε ένα συμφωνητικό προσχέδιο για μια μακροπρόθεσμη δέσμευση στο Steam για το Call of Duty», δήλωσε ο Gabe Newell (Gaben), CEO της Valve. Πρόσθεσε πως «Δεν ήταν απαραίτητο για εμάς γιατί:
α) Δεν πιστεύουμε ότι απαιτείται από οποιονδήποτε συνεργάτη να έχει μια συμφωνία που θα τους κλειδώνει για την αποστολή παιχνιδιών στο Steam στο μακρινό μέλλον
β) Ο Phil Spencer και η ομάδα παιχνιδιών της Microsoft Xbox πάντα έκαναν αυτό που μας έλεγαν ότι θα κάνουν, ώστε εμπιστευόμαστε τις προθέσεις τους
γ) πιστεύουμε ότι η Microsoft έχει όλα τα κίνητρα που χρειάζεται για να βρίσκεται στις πλατφόρμες και τις συσκευές όπου θέλουν να βρίσκονται οι πελάτες του Call of Duty.»

Η FTC φαίνεται έτοιμη να εγκρίνει την εξαγορά. Η Microsoft και η Activision έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι αναμένουν πως η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί πριν από τα μέσα του 2023.

Πηγή πληροφοριών: eurogamer.net