H Sony ανακοίνωσε ότι το Returnal είναι το πιο πρόσφατο παιχνίδι του PlayStation που γίνεται διαθέσιμο και σε PC. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις ως προς τη RAM. Ενώ θα χρειαστείτε τουλάχιστον 16 GB μνήμης RAM για να μπορέσετε να παίξετε, συνιστώνται τουλάχιστον 32 GB για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το παιχνίδι και τα γραφικά του.

Αυτό το μέγεθος μνήμης RAM είναι πολύ σπάνιο και δεν το ζητά σχεδόν κανένα παιχνίδι. Ακόμα και τα πιο “απαιτητικά”, όπως τα Cyberpunk 2077, Red Dead Redemption 2, Dying Light 2 ή A Plague Tale: Requiem περιορίζονται στα 16BG μνήμης RAM.

Δείτε επίσης: Diablo 4: Επιβεβαιώθηκε το release για τις 6 Ιουνίου 2023

Το Returnal είναι ένα third-person roguelike shooter video game, γεμάτο δράση με μοναδικά στοιχεία παιχνιδιού, μια ενδιαφέρουσα ιστορία και εκπληκτικά γραφικά. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές γιατί το παιχνίδι απαιτεί τόση μνήμη RAM για να αποδώσει τα μέγιστα. Οι υπόλοιπες απαιτήσεις συστήματος είναι φυσιολογικές για ένα παιχνίδι που μεταφέρεται από μια κονσόλα. Για παράδειγμα, θα χρειαστείτε τουλάχιστον μια CPU Intel i7-8700 ή AMD Ryzen 7 2700X, μαζί με μια GPU Nvidia RTX 2070 Super ή AMD RX 6700 XT ή κάποια καλύτερη για να καλύψετε τις συνιστώμενες προδιαγραφές του Returnal.

Ωστόσο, ένα βίντεο του παιχνιδιού που διέρρευσε (το οποίο έκτοτε αφαιρέθηκε) μπορεί να ρίχνει λίγο φως σχετικά με τη μνήμη RAM. Όπως σημειώθηκε από το PC Gamer, το βίντεο υποδηλώνει ότι το Returnal θα μπορούσε να περιλαμβάνει υποστήριξη τόσο για την τεχνολογία upscaling DLSS της Nvidia όσο και για την τεχνολογία

upscaling FSR της AMD, για ray-tracing για shadows και reflections, καθώς και για unlocked framerates.

Δείτε επίσης: Atari: Αναβιώνει το παιχνίδι Akka Arrh – Ήταν πολύ δύσκολο για τους παίκτες του 1982

Ο Mikael Haveri, ο brand director στην εταιρεία ανάπτυξης του Returnal, Housemarque, φαίνεται να υπαινίσσεται μερικά από αυτά τα προνόμια στην ανάρτηση ιστολογίου της Sony που ανακοινώνει τη μεταφορά σε PC. “Για την PC version μας θα υπάρξει μια σειρά από προσαρμογές και αναβαθμίσεις για να διασφαλίσουμε ότι η εμπειρία είναι όσο το δυνατόν πιο καλή“, εξηγεί ο Haveri, προσθέτοντας ότι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό θα είναι διαθέσιμες “αργότερα”.

Βέβαια ακόμα και η υποστήριξη των παραπάνω τεχνολογιών, δεν εξηγεί απαραίτητα τα 32 GB RAM. Τόσο το Marvel’s Spider-Man: Miles Morales όσο και το Marvel’s Spider-Man Remastered υποστηρίζουν ray-tracing και DLSS, αλλά μόνο τα υψηλότερα ray-tracing options απαιτούν 32 GB μνήμης RAM. Διαφορετικά, μπορείτε να παίξετε άνετα και τα δύο παιχνίδια με μόλις 16 GB μνήμης RAM.

Δείτε επίσης: Microsoft: Συμβόλαιο για να μείνει το Call Of Duty στο Playstation

Εκτός από το Returnal, η Sony ανακοίνωσε ότι θα φέρει και το The Last of Us Part 1 remake σε PC, από την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τις απαιτούμενες προδιαγραφές για αυτό το παιχνίδι.

Πηγή: www.theverge.com