Οι περισσότεροι χρήστες έχουν ένα Google account, το οποίο βοηθά στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των υπηρεσιών που παρέχει η Google. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που έχετε συνδεθεί στο Google account σας από υπολογιστή τρίτου; Ή στην περίπτωση που έχετε συνδεθεί μέσω μιας συσκευής που χάσατε; Τότε, υπάρχει κίνδυνος να αποκτήσει κάποιος τρίτος πρόσβαση στο λογαριασμό. Ευτυχώς, όμως, έχετε τη δυνατότητα να αποσυνδεθείτε από το Google account σε όλες τις συσκευές σας για να αποτρέψετε πιθανή παραβίαση ασφαλείας. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πώς γίνεται αυτό.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Ανακοινώθηκε η υποστήριξη των passkey!

Αποσυνδεθείτε από το Google account σε όλες τις συσκευές από Desktop

  • Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αποσύνδεσης, ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης και στη συνέχεια ανοίξτε τον ιστότοπο Google My Account. Συνδεθείτε στο Λογαριασμό σας (εάν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι).
  • Αφού συνδεθείτε, από την πλαϊνή γραμμή του ιστότοπου στα αριστερά, επιλέξτε “Security“.
  • Στο δεξιό παράθυρο, πηγαίνετε προς τα κάτω στην ενότητα “Your Devices“. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Manage All Devices“.
  • Θα δείτε μια λίστα με όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν το Google account. Επιλέξτε τη συσκευή από την οποία θέλετε να αποσυνδεθείτε. Ενδέχεται να παρατηρήσετε πολλαπλά sessions του λογαριασμού σας σε μία μόνο συσκευή. Σε αυτή την περίπτωση, λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από κάθε session ξεχωριστά.
  • Στην επόμενη σελίδα, θα δείτε τα στοιχεία της συσκευής σας καθώς και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν τον λογαριασμό Google.
  • Για να αποσυνδεθείτε, κάντε κλικ στην επιλογή “Sign Out“.
  • Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ζητάει να επιβεβαιώσετε εάν θέλετε πραγματικά να αποσυνδεθείτε. Κάντε κλικ στην επιλογή “Sign Out“.

Αυτό ήταν! Έχετε πλέον αποσυνδεθεί επιτυχώς από το Google account σας στην επιλεγμένη συσκευή.

Δείτε επίσης: Η Google ενοποιεί τα τμήματα Waze και Maps για να μειώσει τα έξοδα

Πώς να αποσυνδεθείτε από το Google account σε όλες τις συσκευές χρησιμοποιώντας iPhone, iPad ή Android

Για να αποσυνδεθείτε από το Google account σας χρησιμοποιώντας iPhone, iPad ή τηλέφωνο Android

ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
  • Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης στη συσκευή σας.
  • Μεταβείτε στο site Google My Account.
  • Αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στον ιστότοπο, βρείτε και επιλέξτε την καρτέλα “Security” από τις διαθέσιμες επιλογές στο επάνω μέρος της σελίδας.
  • Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην καρτέλα “Security” για να βρείτε την ενότητα “Your Devices“. Από εκεί, πατήστε “Manage All Devices“.
  • Επιλέξτε τη συσκευή από την οποία θέλετε να αποσυνδεθείτε. Εάν υπάρχουν πολλαπλά sessions για το Google account σε αυτή τη συσκευή, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από κάθε ένα ξεχωριστά.
  • Στη σελίδα των συσκευών, επιλέξτε “Sign Out”.
  • Πατήστε ξανά “Sign Out”, στο μήνυμα που εμφανίζεται.

Δείτε επίσης: Gοogle Chrome: 2 Νέες λειτουργίες για καλύτερη απόδοση!

Έχετε χάσει μια συσκευή από την οποία είστε συνδεδεμένος;

Αν ανησυχείτε για το λογαριασμό σας στη Google μετά την απώλεια μιας συσκευής, τα παραπάνω βήματα θα σας βοηθήσουν. Αφού αποσυνδεθείτε από τη συσκευή, μπορείτε να λάβετε ορισμένα πρόσθετα μέτρα:

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, κάντε επαναφορά του κωδικού πρόσβασης του Google accοunt σας και ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Εάν η χαμένη συσκευή σας είναι τηλέφωνο Android, μπορείτε να προσπαθήσετε να την εντοπίσετε χρησιμοποιώντας το Find My Device feature της Google. Για iPhone και iPad, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Find My της Apple για να παρακολουθείτε τη συσκευή σας.

Πηγή: www.howtogeek.com