Η Apple ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση των λειτουργιών Emergency SOS και Find My στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιρλανδία.

Δείτε επίσης: Διαρροή Apple: Ποιά θα είναι η τιμή του iPhone 15;

Το νέο iPhone 14 επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ακόμη και όταν δεν υπάρχει κάλυψη κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi. Οι κλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της λειτουργίας έκτακτης ανάγκης SOS μέσω δορυφόρου, θα δρομολογούνται στις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η λειτουργία SOS της Apple είναι δωρεάν για δύο χρόνια και διατίθεται σε υποστηριζόμενες χώρες. Πρόκειται για μία σωτήρια λειτουργία για την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω δορυφορικής σύνδεσης σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει σύνδεση κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi.

Η Apple δηλώνει ότι με το iOS 16.2, το οποίο θα αρχίσει να κυκλοφορεί σήμερα, οι άνθρωποι που καλούν έναν αριθμό υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης στην περιοχή τους, θα μεταφέρονται αμέσως στο 112, τον ευρωπαϊκό αριθμό τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης. Αν η κλήση δεν περάσει λόγω χαμένης σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi, θα μπορούν ακόμα να χρησιμοποιήσουν το Emergency SOS μέσω δορυφόρου.

Ο Gary Machado της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αριθμών Έκτακτης Ανάγκης δήλωσε:Το Emergency SOS της Apple κάνει τις επικοινωνίες έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου πιο προσιτές, πράγμα πολύ συναρπαστικό. Εν ολίγοις, περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να βασίζονται στο 112 για βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όταν η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας δεν είναι διαθέσιμη. Αυτό θα σώσει αμέτρητες ζωές και θα δώσει στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης την απαραίτητη υποστήριξη για τον ακριβή χειρισμό αυτών των καταστάσεων.

Δείτε ακόμα: Apple και Ericsson κατέληξαν τελικά σε συμβιβασμό

Ο πρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Αξιωματούχων Επικοινωνιών Δημόσιας Ασφάλειας, John Anthony

, δήλωσε ότι το iPhone 14 της Apple προσφέρει μια σημαντική καινοτομία για το ευρύ κοινό, επιτρέποντάς του να χρησιμοποιεί δορυφορική σύνδεση για να επικοινωνεί με το 999 ή το 112, εάν δεν υπάρχει κάλυψη κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi.

Η Apple δήλωσε ότι η λειτουργία SOS μέσω δορυφόρου θα επεκταθεί στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα, αφού ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Η υποστήριξη για περισσότερες χώρες θα ακολουθήσει το επόμενο έτος, δήλωσε η εταιρεία.

Η δορυφορική συνδεσιμότητα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ενημέρωση της τοποθεσίας σας για το Find My, ακόμη και αν δεν έχετε σύνδεση WiFi ή κινητής τηλεφωνίας.

Δείτε επίσης: Αυστραλία: Το προσωπικό των Apple Store θα απεργήσει κατά τη διάρκεια των εορτών

Η εφαρμογή Find My της Apple είναι ένα απίστευτα χρήσιμο εργαλείο για όποιον έχει στην κατοχή του μια συσκευή iOS, όπως ένα iPhone ή iPad. Με την ικανότητά της να εντοπίζει κοντινές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο ίδιο Apple ID, καθώς και με τη λειτουργία Lost Mode που κλειδώνει απομακρυσμένα τυχόν χαμένες ή κλεμμένες συσκευές μέχρι να βρεθούν ή να επιστραφούν – αυτή η δωρεάν υπηρεσία παρέχει στους χρήστες την ασφάλεια πως ό,τι κι αν συμβεί, τα προσωπικά τους δεδομένα θα παραμείνουν πάντα ασφαλή.