Μια σημερινή αναφορά ανακοίνωσε ότι η Amazon Games θα είναι ο εκδότης για το επερχόμενο πολυαναμενόμενο sequel του Tomb Raider. Η είδηση αυτή αποτελεί έκπληξη για πολλούς παίκτες, οι οποίοι παρακολουθούσαν την Amazon Games να επεκτείνει σιγά-σιγά την εμβέλειά της στη βιομηχανία παιχνιδιών τα τελευταία χρόνια. 

Η Crystal Dynamics – ο διάσημος προγραμματιστής πίσω από την τριλογία που περιλαμβάνει το Tomb Raider του 2013, το Rise of the Tomb Raider του 2015 και το Shadow of the Tomb Raider του 2018 – θα κατασκευάσει αυτό το παιχνίδι.

Νωρίτερα φέτος, η Square-Enix, ένας διεθνής εκδότης με έδρα την Ιαπωνία, πούλησε την Crystal Dynamics, την εμβληματική πνευματική ιδιοκτησία του Tomb Raider και όλα τα συναφή franchises όπως τα Deus Ex, Thief και Legacy of Kain στη σουηδική εταιρεία συμμετοχών Embracer Group. Η εξαγορά αυτή περιελάμβανε τα περισσότερα από τα δυτικά στούντιο και τις ιδιοκτησίες τους κάτω από μία στέγη.

Δείτε επίσης: Το Returnal θα γίνει διαθέσιμο και σε PC – Χρειάζεται RAM 32 GB

Η Amazon Games θα εκδόσει το επόμενο Tomb Raider

Φέτος, το στούντιο ανακοίνωσε ότι εργάζεται σκληρά σε μια νέα δόση του Tomb Raider ως μέρος της λειτουργίας του για την πλατφόρμα παιχνιδιών Unreal Engine της Epic. Δεν υπάρχουν ακόμα πολλές λεπτομέρειες, αλλά έχει περιγραφεί ως μια καθηλωτική σόλο εμπειρία που θα συνεχίσει το έπος της Lara Croft από τη σειρά Tomb Raider. Σύμφωνα με την Amazon, το έργο αυτό τρέχει με την Unreal Engine 5 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα πρώτα στάδια παραγωγής του, ενώ σχεδιάζεται η κυκλοφορία του σε πολλές πλατφόρμες. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε μπορούμε να περιμένουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Είναι απροσδόκητο να παρατηρήσουμε την Amazon να εκδίδει το επόμενο παιχνίδι Tomb Raider, αφού η Embracer έχει τους δικούς της εκδότες παιχνιδιών. Παρ’ όλα αυτά, ο επικεφαλής του στούντιο της Crystal Dynamics

, Scot Amos, δήλωσε ότι η Amazon Games έχει “μια μοναδική ικανότητα να φέρει επανάσταση στο τι είναι οι συνεργασίες έκδοσης και ανάπτυξης” – και ότι μοιράζονται το ίδιο “όραμα, τις φιλοδοξίες και τις αξίες” με την ομάδα του Tomb Raider. Για να το ξεκαθαρίσουμε: η Amazon δεν εξαγοράζει την Crystal Dynamics ούτε αναλαμβάνει την ιδιοκτησία του Tomb Raider– μάλλον απλώς εκδίδει αποκλειστικά τον επερχόμενο τίτλο στο πλαίσιο αυτού του franchise.

Δείτε επίσης: Forspoken: Αποκαλύπτεται το νέο παιχνίδι action RPG

Η Amazon Games θα εκδόσει το επόμενο Tomb Raider

Η Amazon Games έχει γίνει πρωτοσέλιδο τα τελευταία δύο χρόνια, ιδίως στο multiplayer. Είτε δημιουργεί τα δικά της MMO όπως το New World είτε συνεργάζεται με άλλα στούντιο για να δημοσιεύσει τους τίτλους multiplayer. Το Lost Ark ήταν ένα τέτοιο επιτυχημένο έργο και προσέλκυσε ένα κοινό που συχνάζει έντονα στις πολλές κοινότητες του Twitch που είναι αφιερωμένες στα παιχνίδια multiplayer.

Η Amazon Games είναι γνωστή για τη συνέργειά της με το Twitch, αλλά τώρα ανακοίνωσε τον πρώτο της τίτλο για έναν παίκτη – Tomb Raider. Παρόλο που οι δημοφιλείς streamers παίζουν συχνά διάφορα παιχνίδια single-player, αυτό δεν είναι αρκετό για να κυριαρχήσουν στα κανάλια με τις περισσότερες προβολές στο Twitch. Επί του παρόντος, το World of Warcraft και το Call of Duty: Warzone είναι μερικοί από τους κορυφαίους διεκδικητές όσον αφορά τους θεατές σε αυτή την πλατφόρμα. Με μια τόσο απίστευτη αλλαγή σε σχέση με τους προηγούμενους τίτλους που έγιναν από την Amazon Games, μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι μας περιμένει μέσα σε αυτή τη νέα συναρπαστική ιστορία!

Πηγή: arstechnica.com