Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Windows Update θα παρέχει μόνο ενημερώσεις ασφαλείας τον Δεκέμβριο και όχι προαιρετικές ενημερώσεις, λόγω της περιόδου των διακοπών.

Δείτε επίσης: Apple: Κυκλοφόρησε το iOS 16.1.1 με νέες ενημερώσεις ασφαλείας

Αυτόν τον μήνα δεν θα κυκλοφορήσουν νέες ενημερώσεις για τα Windows 10, 11, 8 ή οποιεσδήποτε υποστηριζόμενες εκδόσεις διακομιστών.

Λάβετε υπόψη ότι αυτό ισχύει μόνο για προαιρετικές ενημερώσεις, όχι για διορθώσεις ασφαλείας που είχαν ήδη κυκλοφορήσει από την προηγούμενη Τρίτη.

To Patch Tuesday της Microsoft, λαμβάνει χώρα κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα για την κυκλοφορία ενημερώσεων ασφαλείας για όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows, του Office και άλλων προϊόντων της Microsoft. Το Patch Tuesday αποτελεί συνήθη πρακτική από το 2003 και αποτελεί σημαντικό μέρος της συντήρησης των συστημάτων υπολογιστών προκειμένου να προστατεύονται από κακόβουλο λογισμικό, ιούς και άλλες απειλές στον κυβερνοχώρο. Συνολικά, το Microsoft Patch Tuesday είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο για να διατηρείτε το σύστημα του υπολογιστή σας ασφαλές και ενημερωμένο με τις τελευταίες διορθώσεις ασφαλείας.

Δείτε ακόμα: Η Microsoft διορθώνει σφάλμα που εμποδίζει ενημερώσεις των Windows 11 22H2

Δεν θα υπάρξει έκδοση προεπισκόπησης χωρίς ασφάλεια για το μήνα Δεκέμβριο, λόγω των περιορισμένων λειτουργιών κατά τη διάρκεια των διακοπών και του επερχόμενου Δυτικού Νέου Έτους. Μια μηνιαία έκδοση ασφαλείας (γνωστή ως έκδοση “B”) έχει ήδη προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2022. Η Microsoft δήλωσε ότι η κανονική μηνιαία συντήρηση για τις δύο εκδόσεις B και C θα συνεχιστεί τον Ιανουάριο του 2023.

Σύμφωνα με τη Microsoft, οι ενημερώσεις και οι διορθώσεις σφαλμάτων θα συνεχιστούν τον επόμενο μήνα με την ενημέρωση Patch Tuesday. Το Patch Tuesday περιλαμβάνει όχι μόνο διορθώσεις ασφαλείας, αλλά και διορθώσεις από τις προηγούμενες προαιρετικές ενημερώσεις.

Δείτε επίσης: Η Microsoft διορθώνει αποτυχίες TLS handshake σε ενημερώσεις εκτός ζώνης

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι προαιρετικές ενημερώσεις συχνά προκαλούν βλάβες στο λειτουργικό σύστημα, οπότε είναι καλή πρακτική να τις αποφεύγετε εντελώς, αν είναι δυνατόν.