Το Twitter ανακάλεσε το βράδυ της Κυριακής μια νέα, αμφιλεγόμενη πολιτική που απαγόρευε τα links προς άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, λιγότερο από μία ημέρα μετά την αρχική εφαρμογή της.

Δείτε επίσης: Twitter: Ο Musk μπλόκαρε δημοσιογράφους – Η Ευρώπη αντιδρά

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο αφότου ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Elon Musk ξεκίνησε μια δημοσκόπηση στο Twitter, ζητώντας από τους χρήστες να απαντήσουν αν θα πρέπει να παραιτηθεί από επικεφαλής της πλατφόρμας. Η δημοσκόπηση αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Τwitter, Elon Musk, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η πλατφόρμα δεν θα επιτρέπει πλέον τη δωρεάν προώθηση, η οποία αναφέρεται γενικά στη δημοσίευση ενός λογαριασμού σε άλλο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο λογαριασμός υποστήριξης του Twitter έκανε μια ανάρτηση στην οποία αναφέρει ότι δεν θα επιτρέπει πλέον τη δωρεάν προώθηση άλλων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης στον ιστότοπό του. Δήλωσε ότι κατανοούν ότι πολλοί χρήστες δραστηριοποιούνται και αλλού, αλλά τους ενθαρρύνουν να παραμείνουν στο Twitter. Είπαν επίσης ότι θα καταργήσουν λογαριασμούς που υπάρχουν αποκλειστικά για την προώθηση άλλων κοινωνικών πλατφορμών και περιεχομένου που παραπέμπει ή αναφέρει άλλες υπηρεσίες.

Δείτε ακόμα: Revue: Το Twitter κλείνει τη newsletter πλατφόρμα

Μετά από την τεράστια δημόσια κατακραυγή, το Twitter αφαίρεσε την ανάρτηση στο ιστολόγιο όπου είχε προηγουμένως αναφέρει τους αντίπαλους ιστότοπους από τους οποίους δεν επιτρεπόταν να προσθέτουν links στο Τwitter. Σε αυτούς περιλαμβάνονταν γνωστοί ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram, καθώς και το Mastodon και το Truth Social.

Επιπλέον, το Twitter διέγραψε ένα νήμα tweet από το λογαριασμό @TwitterSupport, το οποίο νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχε ανακοινώσει την πολιτική αυτή.

Δείτε επίσης: Twitter: Αναστολή του account που παρακολουθεί το Jet του Musk

Ο λογαριασμός της εταιρείας @TwitterSafety, διεξάγει τώρα μια δημοσκόπηση για να δει αν οι χρήστες πιστεύουν ότι η πλατφόρμα θα πρέπει “να έχει μια πολιτική που να αποτρέπει τη δημιουργία ή τη χρήση υφιστάμενων λογαριασμών για τη διαφήμιση άλλων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης“. Η δημοσκόπηση λήγει τη Δευτέρα το βράδυ στις 9 μ.μ. ώρα Ανατολικής Ευρώπης.