Το να γίνει κάποιος ethical hacker απαιτεί χαρακτηριστικά όπως επιμονή, περιέργεια και δημιουργικότητα. Με ένα πρώτο άκουσμα, το ethical hacking μπορεί να μας δημιουργήσει μια αντίφαση.
Στην πραγματικότητα, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και ικανοποιητική καριέρα που απαιτεί ανθρώπους με μοναδικές δεξιότητες. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό το άτομο είναι επίμονο, παθιασμένο με την επίλυση προβλημάτων και με διάθεση για συνεχής εξέλιξη.

Δείτε επίσης: T-Mobile: Ο Hacker της καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης

Ακολουθούν πέντε από τις πιο σημαντικές δεξιότητες και χαρακτηριστικά ενός ethical hacker:

1.Τεχνική επάρκεια
 Σε πρώτο επίπεδο, ένας ethical hacker πρέπει να είναι ικανός τεχνικά. Θα πρέπει να ξέρει το τρόπο που επικοινωνούν οι υπολογιστές και να έχει τουλάχιστον μια βασική κατανόηση της κωδικοποίησης σε διάφορες κοινές γλώσσες προγραμματισμού. Το ethical hacking περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς κλάδους, ο καθένας με τις δικές του ανάγκες δεξιοτήτων, αλλά στον κέντρο όλων των κλάδων βρίσκεται η κατανόηση των βασικών λειτουργιών ενός υπολογιστή.

2.Πάθος
Το ethical hacking είναι ένα επάγγελμα που βρίσκεται σε μια αντίθεση όσο αφορά την ιδεολογία σε σύγκριση με τα περισσότερα επαγγέλματα.
Απαιτεί συνεχή απόκτηση νέων δεξιοτήτων. Εάν δεν καταλαβαίνετε τις πιο πρόσφατες τεχνικές hacking που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, οι δεξιότητές σας θα καταστούν γρήγορα ξεπερασμένες. Οι ethical hackers θα πρέπει να ερευνούν συνεχώς νέες τεχνολογίες και να τις εξασκούνται σε ένα από τα πολλά δωρεάν εργαστήρια hacking που είναι διαθέσιμα.

3.Μεθοδικότητα και περιέργεια
Ένας ethical hacker πρέπει να ακολουθεί μια μεθοδολογία και να καταγράφει επιμελώς τι κάνει όταν χακάρετε ένα σύστημα. Πρέπει επίσης να είναι τόσο δημιουργικός όσο και περίεργος και να έχει την ικανότητα να σκέφτεται «outside the bo

x».
Σε πολλές έρευνες, όπου χρειάζεται να γίνει διερεύνηση διάφορων ευπαθειών, πρέπει κάποιες φορές να γίνει ένα έξτρα βήμα, πέρα από αυτό της συνήθης μεθοδολογίας που ακολουθεί.
Η εμπλοκή των ethical hackers πρέπει πάντα να παραμένει εντός των ορίων της δουλείας τους.


4.Επικοινωνιακές δεξιότητες
Οι ethical hackers πρέπει να επικοινωνούν με τους πελάτες σε τακτική βάση. Μια τυπική συνεργασία ανάμεσα στους hackers και στους πελάτες, απαιτεί την παραγωγή μιας αναφοράς μόλις ολοκληρωθεί ο κάθε έλεγχος. Ως εκ τούτου, οι άριστες δεξιότητες τεχνικής γραφής είναι απαραίτητες.
Μπορεί να είναι δύσκολο να απλοποιηθούν οι πολύπλοκες τεχνικές και οι χρήσιμες συμβουλές για τους πελάτες, αλλά για τους ίδιους, τα reports και το κομμάτι της επικοινωνίας είναι το σημαντικότερο από όλα.


5.Δυναμική και φιλοδοξία
Οι πιο επιτυχημένοι hacker είναι εκείνοι που πάντα αναζητούν να μάθουν περισσότερα και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Έχουν έντονη επιθυμία να πετύχουν και πάντα πιέζονται να κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Το red teaming είναι μια προσομοίωση επίθεσης ενός εγκληματία, μια από τις πιο συναρπαστικές μορφές ethical hacking, καθώς καταργεί σχεδόν όλους τους περιορισμούς που θα μπορούσαν να υπάρχουν σε μια συνηθισμένη “εμπλοκή”.
Οι ethical hacker μπορούν να αξιοποιήσουν τα χαρακτηριστικά όπως τη δυναμική και τη φιλοδοξία τους, έτσι ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους “ομάδες” πολύ νωρίτερα στην καριέρα τους.

Πηγή πληροφοριών: techtarget.com