Το Chevy Bolt είναι ήδη ένα εξαιρετικό όχημα με πολύ καλή τιμή. Ωστόσο, μετά την αναβολή των οδηγιών του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ σχετικά με τις απαιτήσεις προμήθειας μπαταριών, η προσφορά μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη – αλλά μόνο για μερικούς μήνες.

Δείτε επίσης: Η Domino’s προσθέτει 800 Chevy Bolts για διανομή πίτσας

Η ελάχιστη τιμή πώλησης του Chevy Bolt στα 25.600 δολάρια είναι σημαντικά χαμηλότερη από τη μέση τιμή συναλλαγής για ένα νέο αυτοκίνητο στην Αμερική. Το αυτοκίνητο θα πληροί τις προϋποθέσεις για ομοσπονδιακές φορολογικές πιστώσεις EV από την 1η Ιανουαρίου, λόγω του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού. Η GM δεν πληροί τις προϋποθέσεις για φορολογικές πιστώσεις εδώ και μερικά χρόνια, επειδή το κατώτατο όριο το είχε πιάσει προηγουμένως το 2019.

Η νέα πίστωση είναι διαθέσιμη μόνο για τα αυτοκίνητα που έχουν συναρμολογηθεί στη Βόρεια Αμερική. Επιπλέον, οι μπαταρίες αυτοκινήτων πρέπει να συναρμολογούνται στις ΗΠΑ από εξαρτήματα που προέρχονται από το εσωτερικό της χώρας ή από άλλες χώρες με τις οποίες η Αμερική έχει συνάψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. Εάν η μπαταρία πληροί μόνο μία από τις δύο αυτές απαιτήσεις, είναι επιλέξιμη μόνο για μισή πίστωση.

Προηγουμένως, η GM είχε δηλώσει ότι το Bolt πιθανότατα θα μπορούσε να τύχει πιστώσεων ύψους 3.750 δολαρίων από την κυβέρνηση, μόλις τεθούν σε εφαρμογή αυτές οι απαιτήσεις. Οι απαιτήσεις θα εφαρμόζονταν σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους, ανάλογα με το πότε το Υπουργείο Οικονομικών θα ολοκλήρωνε τη δημιουργία του οδηγού του για τον τρόπο λειτουργίας των κανόνων αυτών.

Δείτε ακόμα: Chevy Bolt EV: Κάνει ρεκόρ πωλήσεων και η GM θέλει να αυξήσει την παραγωγή

Χθες όμως, το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να συντάξει σχέδια ειδικά για αυτές τις απαιτήσεις προμήθειας μπαταριών, αλλά θα είναι έτοιμο μέχρι τον Μάρτιο. Οπότε ορισμένα αυτοκίνητα ενδέχεται να είναι επιλέξιμα για την πλήρη πίστωση μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Αν και άλλα μέρη του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού τίθενται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, ορισμένες διατάξεις έχουν αναβληθεί. Η κατάργηση του ανώτατου ορίου των πιστώσεων ανά κατασκευαστή, για παράδειγμα. Από τον Ιανουάριο, η Tesla και η GM θα είναι σε θέση να λάβουν ξανά πιστώσεις, καθώς τα προηγούμενα προσόντα τους είχαν λήξει.

Με άλλα λόγια, το Chevy Bolt μπορεί να είναι επιλέξιμο για πρόσθετη έκπτωση φόρου 3.750 δολαρίων μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και Μαρτίου. Αυτό θα του έδινε πρόσβαση σε όλες τις φορολογικές πιστώσεις ύψους 7.500 δολαρίων.

Φαίνεται ότι το Bolt θα προσφέρει σύντομα μια ακόμη πιο φανταστική προσφορά, αλλά αυτή η εξαιρετική τιμή μπορεί να διαρκέσει μόνο λίγους μήνες, έως ότου το Υπουργείο Οικονομικών εκδώσει την επίσημη δήλωσή του. Επομένως, αν σκέφτεστε να αγοράσετε το EV, επικοινωνήστε με τους κοντινούς σας αντιπροσώπους για να δείτε αν υπάρχουν διαθέσιμα Bolts.

Δείτε επίσης: GM: Σταματά η παραγωγή του Chevy Bolt μετά τις πυρκαγιές

Η General Motors είναι μια εμβληματική αμερικανική μάρκα με μακρά ιστορία περισσότερων από 100 χρόνων. Σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο με δραστηριότητες που εκτείνονται σε πολλές χώρες σε τέσσερις ηπείρους και παράγει εκατομμύρια οχήματα κάθε χρόνο για πώληση σε όλο τον κόσμο. Τα προϊόντα της είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της -από το να βοηθά τους αγρότες να μεταφέρουν τις σοδειές τους από το χωράφι στην αγορά μέχρι να κάνουν τις καθημερινές μετακινήσεις ευκολότερες για τους εργαζόμενους- και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον χάρη στη δέσμευσή της για καινοτομία και ποιοτικά πρότυπα κατασκευής, για τα οποία αγωνίζεται καθημερινά.