Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, ήρθε η ώρα να τραγουδήσετε τα κλασικά τραγούδια των γιορτών με τους φίλους σας μέσω του karaoke iPhone. Η Apple κυκλοφόρησε πρόσφατα μια νέα λειτουργία που σας επιτρέπει να μετατρέψετε το iPhone, το iPad ή το Apple TV σε μια πραγματική μηχανή καραόκε. Χρησιμοποιεί το Apple Music, τον αντίπαλο του Spotify.

Δείτε επίσης: Κυκλοφορεί η δυνατότητα καραόκε Apple Music Sing

Η ολοκαίνουργια λειτουργία Apple Music Sing είναι τώρα διαθέσιμη! Μπορείτε να ενημερώσετε τη συσκευή σας μεταβαίνοντας στα Settings > General > Software Update.

Αν είστε καιρό χρήστης του Apple Music, γνωρίζετε ήδη ότι η υπηρεσία διαθέτει μια προβολή στίχων για τα τραγούδια, ώστε να μπορείτε να τραγουδάτε ταυτόχρονα. Τώρα, είναι ακόμα καλύτερο. Με το Apple Music Sing είναι πιο εύκολο από ποτέ να τραγουδάτε τα αγαπημένα σας τραγούδια.

Η εφαρμογή έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: μπορείτε να αλλάξετε το εύρος της φωνής και να δείτε τους στίχους σε πραγματικό χρόνο. Το νέο ρυθμιστικό του Sing σας επιτρέπει να ελέγχετε πόσο δυνατά ή σιγανά είναι τα φωνητικά σε ένα τραγούδι.

Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί την επεξεργαστική ισχύ της συσκευής για να αναλύσει την κυματομορφή του τραγουδιού και να απομονώσει τα φωνητικά. Πατήστε το μικρόφωνο σε οποιοδήποτε τραγούδι που έχει εγκριθεί από το Sing για να ξεκινήσετε.

Ένα άλλο στοιχείο της λειτουργίας είναι ότι παρέχει στίχους σε πραγματικό χρόνο. Αντί να δείχνει απλά τους στίχους μία γραμμή τη φορά, το Sing χωρίζει τους στίχους σε συλλαβές για να είναι πιο εύκολο να τους τραγουδήσετε. Ακόμη και αν δεν γνωρίζετε τους στίχους του τραγουδιού, αυτό θα σας βοηθήσει να τραγουδήσετε.

Δείτε ακόμα: Η Tesla προσθέτει το Apple Music στα οχήματά της

Εάν ένα τραγούδι έχει φωνητικά στο παρασκήνιο, αυτά θα εμφανίζονται με μικρότερη γραμματοσειρά ανάμεσα στους κύριους στίχους. Οι στίχοι για τα κομμάτια ντουέτου θα εμφανίζονται σε κάθε πλευρά της οθόνης

, ανάλογα με το ποιος καλλιτέχνης τραγουδάει.

Η νέα λειτουργία της Apple θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες αργότερα αυτό το μήνα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Το Apple Music θα διαθέτει δεκάδες λίστες αναπαραγωγής που θα αφορούν το τραγούδι, συμπεριλαμβανομένων ειδών και δεκαετιών. Επιπλέον, θα μπορείτε να αναζητήσετε συγκεκριμένα τραγούδια Sing, από το εικονίδιο του μικροφώνου.

Για να έχετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο, πρέπει να έχετε συνδρομή στο Apple Music (£10,99/$10,99). Το Apple Μusic Sing είναι διαθέσιμο σε μοντέλα iPhone και iPad με τσιπ A13 ή νεότερο, καθώς και στο νέο Apple TV 4K.

Το Apple Music είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες ροής μουσικής στον κόσμο. Πρόκειται για μια συνδρομητική υπηρεσία που προσφέρει εκατομμύρια τραγούδια και άλμπουμ για λήψη. Η υπηρεσία αυτή επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν τις δικές τους λίστες αναπαραγωγής ή να ακούνε επιμελημένες λίστες αναπαραγωγής από τη βιβλιοθήκη της Apple Music.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Αυξάνονται οι τιμές σε Apple Music, Apple TV+ και Apple One

Με το εύχρηστο περιβάλλον εργασίας, τα καινοτόμα χαρακτηριστικά και την εκτεταμένη βιβλιοθήκη του, δεν είναι περίεργο που το Apple Μusic έχει γίνει τόσο δημοφιλές τόσο στους απλούς ακροατές όσο και στους λάτρεις της μουσικής. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι κάνει το Apple Music να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.