Το Google Play Store επιτρέπει στα παιδιά να στέλνουν αιτήματα αγοράς σε κηδεμόνες! Για να βοηθήσει περαιτέρω τους γονείς και τους κηδεμόνες, η Google παρουσίασε μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στα παιδιά να υποβάλλουν αιτήματα αγοράς για έγκριση από τον διαχειριστή του οικογενειακού λογαριασμού σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει ενεργή μέθοδος πληρωμής στο Play Store. Με αυτό το εργαλείο, οι ενήλικες μπορούν να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των αγορών των παιδιών τους που πραγματοποιούνται μέσω του Play Store χρησιμοποιώντας το οικογενειακό σύστημα πληρωμών.

Δείτε επίσης: Το νέο Google Play System update φέρνει την ψηφιακή άδεια οδήγησης;

Τα παιδιά μπορούν να ζητήσουν άδεια τόσο για εφαρμογές επί πληρωμή όσο και για αγορές εντός εφαρμογής, εάν η οικογένεια δεν έχει ήδη καθιερώσει μια μέθοδο πληρωμής. Μια ειδοποίηση θα σταλεί στον διαχειριστή της οικογένειας, ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να εγκρίνει αυτή την αγορά με τα δικά του μέσα, συμπεριλαμβανομένων των δωροκαρτών του Google Play. Όλα τα αιτήματα, είναι άμεσα ορατά στον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού από τον διαχειριστή.

Δείτε επίσης: Οι καλύτερες εφαρμογές και παιχνίδια του Google Play για το 2022

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να περιορίσετε τις αγορές των παιδιών σας και να διαχειριστείτε τις οικογενειακές δαπάνες, αυτή η προσέγγιση είναι η ιδανική λύση. Θα είστε σε θέση να βλέπετε όλες τις εφαρμογές και να παρακολουθείτε κάθε αγορά εντός εφαρμογής που κάνουν – και αν κάτι δεν είναι απαραίτητο ή μπορεί να είναι δυνητικά επιβλαβές, μπορείτε να το απορρίψετε!

Δείτε επίσης: Google Play: Κακόβουλες εφαρμογές με 2 εκατομμύρια λήψεις

Μέσω της εφαρμογής Family Link, η Google έλαβε πρόσφατα οριστικά μέτρα για να βελτιώσει την προσέγγισή της όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τις υπηρεσίες της. Τον Οκτώβριο κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής η οποία περιείχε επισημάνσεις, ελέγχους και location tabs. Τον Νοέμβριο συνέχισαν αυτή την προσπάθεια, υποχρεώνοντας τους προγραμματιστές να τηρούν αυστηρότερους κανόνες αν επιθυμούσαν οι εφαρμογές τους να πιστοποιηθούν ως “φιλικές προς τα παιδιά” στο Google Play Store.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com