Οι ιδιοκτήτες των Tesla αρχίζουν να λαμβάνουν μηνύματα στα αυτοκίνητά τους που προσφέρεται μια γιορτινή δωρεάν δοκιμή 30 ημερών του Enhanced Autopilot, με το μήνυμα “Happy Holidays!” από την Tesla.

Οι ιδιοκτήτες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ξεκίνησαν να δημοσιεύουν τις δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Δείτε επίσης: Top 10 – cybersecurity stories: Ανασκόπηση του 2022

Δεν ξέρουμε ακόμα αν πρόκειται για παγκόσμιο giveaway ή αν επηρεάζει μόνο συγκεκριμένες περιοχές, αλλά θα το μάθουμε σύντομα.

Το μήνυμα γράφει “Καλές γιορτές! Μια δωρεάν δοκιμή του Enhanced Autopilot έχει ενεργοποιηθεί για να την απολαύσετε για 30 ημέρες”.

Στη συνέχεια, οι οδηγοί λαμβάνουν οδηγίες για το πώς να ενεργοποιήσουν τις διάφορες δυνατότητες του Autopilot, κάτι που πρέπει να γίνει ενώ το αυτοκίνητο είναι ακόμα παρκαρισμένο, πριν το μοναδικό προφίλ κάθε οδηγού κάνει μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσει το σύστημα για πρώτη φορά.

Το Autopilot, η εμπορική ονομασία της Tesla για το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, είναι στάνταρ εξοπλισμός σε όλα τα οχήματα Tesla.
Το βασικό Autopilot διαθέτει αυτόματη οδήγηση, η οποία διατηρεί το όχημα στη λωρίδα του σε αυτοκινητόδρομους, και έλεγχο ταχύτητας με επίγνωση της κυκλοφορίας, ο οποίος ακολουθεί το προπορευόμενο όχημα.

Το συμπληρωματικό πακέτο που είναι γνωστό ως Enhanced Autopilot διευρύνει τις δυνατότητες και με την πάροδο των χρόνων, η Tesla το παρείχε κατά διαστήματα ως ένα ξεχωριστό πακέτο.
Επανήλθε τον Ιούνιο στην τρέχουσα τιμή των 6.000 δολαρίων.

Πέρα από το «Basic Autopilot», ο Enhanced Autopilot διαθέτει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Αυτόματη αλλαγή λωρίδας: Βοηθά στη μετακίνηση σε διπλανή λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο, όταν το ενδεικτικό ενεργοποιείται από τον οδηγό.
  • Πλοήγηση με αυτόματο πιλότο (Beta): Ενισχύει ενεργά ττην αυτόματη αλλαγή λωρίδας παρέχοντας καθοδήγηση στον οδηγό για τη διέλευση από την είσοδο σε έξοδο του αυτοκινητόδρομου, συμπεριλαμβανομένων των προτάσεων για αλλαγή λωρίδας και πλοήγηση σε κόμβους.
  • Αυτόματο παρκάρισμα: Βοηθά στην παράλληλη ή κάθετη στάθμευση του αυτοκινήτου σας, με ένα μόνο άγγιγμα.
  • Summon: Μετακινεί το αυτοκίνητό σας μέσα και έξω από έναν στενό χώρο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.
  • Smart Summon: Το αυτοκίνητό σας θα πλοηγηθεί σε πιο σύνθετα περιβάλλοντα και χώρους στάθμευσης, κάνοντας ελιγμούς γύρω από αντικείμενα.

Το επόμενο βήμα από το Enhanced Autopilot είναι η “πλήρης ικανότητα αυτόματης οδήγησης” της Tesla, η οποία προσθέτει τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, καθώς και τη δυνατότητα εκκίνησης και στάσης του οχήματος σε πινακίδες και φανάρια. Παρέχει επίσης πρόσβαση στο “FSD Beta” της Tesla, το οποίο ενσωματώνει το Autosteer στους δρόμους της πόλης.

Δείτε επίσης: Musk: Θα παραιτηθώ από Twitter CEO όταν βρω αντικαταστάτη

Ως συστήματα αυτόνομης οδήγησης “Επιπέδου 2”, στα οποία ο οδηγός είναι κυρίως υπεύθυνος για την παρακολούθηση του περιβάλλοντος οδήγησης, όλες αυτές οι λειτουργίες εξακολουθούν να απαιτούν την ενεργή συμμετοχή του οδηγού.
Ως αποτέλεσμα, δεν είναι ακόμη “πλήρως αυτοκινούμενα”, παρά τους ισχυρισμούς της Tesla ότι τα οχήματα FSD θα είναι τελικά σε θέση να οδηγούν μόνα τους χωρίς τη βοήθεια οδηγού.

Εάν είστε κάτοχος ενός Tesla, μπορείτε να “δοκιμάσετε” το FSD αγοράζοντας μια συνδρομή για 199 δολάρια το μήνα. Αξίζει να πουμε πως το Enhanced Autopilot της Tesla έχει μόνο μια εφάπαξ επιλογή αγοράς.
Ωστόσο, η χρονική στιγμή αυτής της δοκιμής είναι λίγο δύσκολη. Δεδομένου ότι η Tesla τον Οκτώβριο αφαίρεσε απροσδόκητα τους αισθητήρες υπερήχων από τα νέα οχήματα, ισχυριζόμενη ότι το σύστημα ανίχνευσης όλης της όρασης της Tesla ήταν περιττό. Ως εκ τούτου, οι νέοι πελάτες της Tesla λαμβάνουν αυτοκίνητα χωρίς αυτούς.

Ως συνέπεια αυτού, το Autopark, το Summon και το Smart Summon είναι όλα απενεργοποιημένα σε αυτά τα ολοκαίνουργια αυτοκίνητα μέχρι η Tesla να αναβαθμίσει το λογισμικό της ώστε να χρησιμοποιεί αισθητήρες όρασης αντί για τους υπερήχους που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως.

Εάν η Tesla δεν κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση όρασης μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, τα νέα αυτοκίνητα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τρεις από τις πέντε λειτουργίες Enhanced Autopilot κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμαστικής περιόδου.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co