Η Kia δίνει μια εικόνα του πρώτου της ηλεκτρικού SUV, EV9. Αυτό το όχημα παρουσιάστηκε ως concept car στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το 2021 και η Kia αποκάλυψε τώρα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό, ώστε να μπορούμε να περιμένουμε με ανυπομονησία το λανσάρισμά του το 2023.

Καθώς ο κλάδος των ηλεκτρικών SUV αναπτύσσεται ραγδαία, με το Rivian R1S και το Tesla Model X να έχουν μεγάλη ζήτηση, η Kia παρουσιάζει τη δική της “ναυαρχίδα” EV SUV – το EV9.

Το 2022 ήταν μια μεγάλη επιτυχία για την Kia με την παρουσίαση του πρώτου της ηλεκτρικού οχήματος, του EV6. Μετά την επίτευξη πωλήσεων ρεκόρ τον Νοέμβριο, η Kia επιδιώκει να διατηρήσει τη δυναμική της!

Δείτε επίσης: Tesla: Προσφέρει πλέον προς πώληση οχήματα επίδειξης

Το Kia EV9 θα είναι το δεύτερο αποκλειστικό ηλεκτρικό όχημα της Kia που θα αξιοποιεί την πλατφόρμα E-GMP της Hyundai Motor Group. Είναι η ίδια που χρησιμοποιείται για το βραβευμένο IONIQ 5 της Hyundai και το EV6 της Kia.

Ακριβώς όπως και η μητρική της εταιρεία Hyundai, η Kia έχει “αγκαλιάσει την ηλεκτρική τεχνολογία” και σταδιακά καταργεί τις πωλήσεις αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν βενζίνη.

Το EV9 της Kia προβλέπεται να αποτελέσει game changer τόσο για την ίδια την εταιρεία αυτοκινήτων όσο και την αγορά ηλεκτρικών SUV γενικά. Αρχικά παρουσιάστηκε στην έκθεση LA Auto Show 2021, και λίγο αργότερα η Kia έδωσε στη δημοσιότητα πιο λεπτομερείς προδιαγραφές: 0-100km/h σε μόλις 5 δευτερόλεπτα, καθώς και αυτονομία 540 km (336 μίλια) με πλήρη φόρτιση! Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι για όσους αναζητούν ένα φιλικό προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα ισχυρό όχημα.

Δείτε επίσης: Audi: Όλα τα εργοστάσια της θα παράγουν μόνο ηλεκτρικά οχήματα

Καθώς η Kia εργάζεται για τον στόχο των 1,2 εκατομμυρίων ετήσιων πωλήσεων EV μέχρι το 2030, η ναυαρχίδα της, το SUV EV9, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό SUV Kia EV9 πριν την κυκλοφορία του

Τον Αύγουστο, η Kia είπε ότι το EV9 εισέρχονταν στα τελικά στάδια δοκιμών καθώς η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2023. Τώρα, όμως, η εταιρεία επιτρέπει μια κλεφτή ματιά στο πολυαναμενόμενο SUV, αφού η Kia India δημοσίευσε ένα teaser βίντεο στο Twitter account της, που δείχνει το μοναδικό σχήμα του οχήματος.

Το Kia EV9 concept διέθετε χαρακτηριστικά αιχμής, όπως μια εκπληκτική πανοραμική ηλιοροφή, ένα καινοτόμο pop-up τιμόνι και ακόμη και ένα ηλιακό πάνελ ενσωματωμένο στο καπό.

Δείτε επίσης: Bugs σε mobile app της Hyundai και άλλων brands επέτρεπαν παραβίαση οχημάτων

Το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό SUV της Kia, το EV9, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023. Δεν έχουμε ακούσει ακόμα νέα για την τιμή του, αλλά μείνετε συντονισμένοι για ενημερώσεις καθώς η Kia συνεχίζει την ανάπτυξη αυτού του εμβληματικού οχήματος!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή χάρη στα πολυάριθμα πλεονεκτήματά τους σε σχέση με τα παραδοσιακά οχήματα που κινούνται με βενζίνη, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων, της εξοικονόμησης κόστους και των βελτιωμένων εμπειριών οδήγησης.

Πηγή: electrek.co