Εδώ και πολλά χρόνια, το Qi είναι το συμφωνημένο πρότυπο για την ασύρματη φόρτιση. Καθώς αυτή η τεχνολογία συνεχίζει να κερδίζει δημοτικότητα στα smartphones και σε άλλες συσκευές, μια νέα εξέλιξη είναι εδώ – το “Qi2”, το οποίο προέρχεται από τη λειτουργία MagSafe της Apple. Με αυτή την αναβάθμιση του υπάρχοντος προτύπου Qi δημιουργείται χώρος για μεγαλύτερη διαφοροποίηση μεταξύ των συσκευών που το υποστηρίζουν.


Δείτε επίσης: Το πρώτο smartphone με φόρτιση 240W θα κυκλοφορήσει σύντομα

H εταιρεία WPC ανακοίνωσε χθες το Qi2, την επόμενη έκδοση πιστοποίησης ασύρματης φόρτισης Qi. Το νέο πρότυπο θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά και επικεντρώνεται σε ένα νέο μαγνητικό στοιχείο που βοηθά τις συσκευές να ευθυγραμμίζονται καλύτερα με τα “μαξιλαράκια” φόρτισης.

Αν αυτό σας ακούγεται οικείο, είναι επειδή η Apple στην παρουσίαση της για το iPhone 12 μας έδειξε τους MagSafe φορτιστές της. Ήταν ένα βασικό πλεονέκτημα που είχαν και για αυτό ξεχώρισαν. Η έκδοση της Apple χρησιμοποιεί έναν δακτύλιο μαγνητών για να ευθυγραμμίσει τον φορτιστή για την πιο αποτελεσματική φόρτιση. Η WPC αναφέρει ότι το “Magnetic Power Profile” του Qi2 βασίστηκε στον σχεδιασμό της Apple, αναπτύχθηκε από την Apple και από άλλα μέλη της WPC.

Οι ίδιες “ιδέες” που παρουσιάζονται στο MagSafe θα υπάρχουν ουσιαστικά και στα Android smartphones

μόλις αυτό το νέο Qi2 πρότυπο υιοθετηθεί ευρέως.
Παρόλο που ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν “κλαπεί” από τρίτους, αυτή η επίσημη υποστήριξη θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα. 
Το λανσάρισμα του προτύπου Qi2 θα επεκτείνει περαιτέρω την αγορά ασύρματης φόρτισης ανοίγοντας την αγορά σε νέα αξεσουάρ που δεν θα μπορούσαν να φορτιστούν χρησιμοποιώντας τις τρέχουσες συσκευές επίπεδης επιφάνειας προς επίπεδη επιφάνεια.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Τέλος η υποστήριξη για χρήστες Windows 7

Λόγω της βελτιωμένης αποδοτικότητας του, το Qi2 θα επιτρέψει ταχύτερη ασύρματη φόρτιση σε ορισμένες συσκευές.
Επιπλέον θα ανοίξει το δρόμο για σημαντικές μελλοντικές αυξήσεις στην ταχύτητα ασύρματης φόρτισης όπου θα είναι ασφαλείς και ενεργειακά αποδοτικές. Σημαντικό πολύ επίσης είναι το γεγονός οτι, δεν θα μειώσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή θα προκαλέσουν ζημιά στα τηλέφωνα των χρηστών.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι τα πρώτα smartphones ή φορτιστές που θα φέρουν τη Qi2 πιστοποίηση, αλλά η WPC λέει ότι λογικά θα εμφανιστούν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Πηγή πληροφοριών: 9to5google.com