Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύτηκαν την ανοικτή ανακατεύθυνση στον επίσημο ιστότοπο DEFRA του Ηνωμένου Βασιλείου για να παραπλανήσουν τους επισκέπτες, στέλνοντάς τους σε ψεύτικες σελίδες γνωριμιών OnlyFans για ενήλικες.

Δείτε επίσης: OnlyFans αλλαγή σχεδίων: Επιτρέπει τελικά το σεξουαλικό περιεχόμενο

Το OnlyFans είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται σε συνδρομές και επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να κερδίζουν χρήματα προσφέροντας αποκλειστικό περιεχόμενο, όπως βίντεο και φωτογραφίες, στους συνδρομητές τους. Η δημοτικότητά της έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με πολλές διασημότητες και influencers να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να αποκτήσουν χρήματα μέσω των περιεχομένων τους.

Καθώς το OnlyFans είναι μια ευρέως γνωστή και χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα, κακόβουλα άτομα έχουν δημιουργήσει ψεύτικες σελίδες γνωριμιών ενηλίκων χρησιμοποιώντας το όνομα σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν συνδρομητές ή να αποσπάσουν προσωπικές πληροφορίες από ανυποψίαστους ανθρώπους.

Αυτή η κακόβουλη επίθεση περιλάμβανε έναν δόλιο σύνδεσμο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου που εξαπατούσε τους επισκέπτες και τους κατεύθυνε στον ψεύτικο ιστότοπο γνωριμιών OnlyFans μέσω μιας ανοιχτής ανακατεύθυνσης.

Δείτε ακόμα: OnlyFans: Απαγορεύει βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο

Οι ανακατευθύνσεις είναι νόμιμοι σύνδεσμοι ιστότοπων που κατευθύνουν αμέσως τους χρήστες από τον αρχικό τους προορισμό σε μια άλλη διεύθυνση ιστότοπου, συνήθως μια εξωτερική σελίδα. Ενδεικτικά, ένας ιστότοπος μπορεί να έχει αυτή την ανακατεύθυνση: www.example.com/redirect/www.google.com, η οποία όταν πατηθεί θα σας μεταφέρει απευθείας στη Google

με ένα μόνο κλικ!

Οι ανοικτές ανακατευθύνσεις μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν από κακόβουλους φορείς, επιτρέποντάς τους να δημιουργούν δόλιους συνδέσμους από αξιόπιστους ιστότοπους σε οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο της επιλογής τους.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αναλυτές της Pen Test Partners έπεσαν πάνω σε μια κακόβουλη καμπάνια που εκμεταλλευόταν μια ανοιχτή ανακατεύθυνση στον ιστότοπο του DEFRA για τις συνθήκες των ποταμών.

Τα bots ευρετηρίασης της Google εντόπισαν αυτές τις ανακατευθύνσεις που παρατίθενται ως αποτελέσματα αναζήτησης, οι οποίες πιθανότατα προστέθηκαν σε ιστότοπους και προωθούσαν πορνογραφικές ή ιστοσελίδες ενηλίκων.

Δείτε επίσης: OnlyFans: Διέρρευσε ακατάλληλο περιεχόμενο-Πώς να δουν οι content creators αν έχουν επηρεαστεί;

Παριστάνοντας σελίδες OnlyFans, αυτές οι δόλιες ιστοσελίδες παρασύρουν τους χρήστες να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με το είδος του “ραντεβού” που επιθυμούν και τελικά τους ανακατευθύνουν σε διαδικτυακές πλατφόρμες μοιχείας. Εδώ και χρόνια, οι κακόβουλοι παράγοντες εκμεταλλεύονται τους κυβερνητικούς ιστότοπους ανοικτής ανακατεύθυνσης για να προωθήσουν την κακόβουλη ατζέντα τους και να φιλοξενήσουν ιστότοπους ηλεκτρονικού “ψαρέματος” για ενήλικες.