Σήμερα, η κεντρική τράπεζα της Δανίας δήλωσε ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη η ιστοσελίδα της έγινε στόχος χάκερ, οι οποίοι προκάλεσαν εμπόδια στην πρόσβαση στη σελίδα.

Δείτε επίσης: OnlyFans: Ψεύτικες σελίδες γνωριμιών παραπλανούν τους χρήστες

Το site της Κεντρικής Τράπεζας της Δανίας δέχτηκε cyberattack

Ο ιστότοπος χτυπήθηκε από μια λεγόμενη denials of service (DDoS) επίθεση.

Έχετε ακούσει ποτέ για τις επιθέσεις κατανεμημένης άρνησης παροχής υπηρεσιών (DDoS) Αν όχι, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι είναι και πώς μπορούν να επηρεάσουν τον ιστότοπο ή την ηλεκτρονική επιχείρησή σας. Οι επιθέσεις DDoS είναι μια μορφή κακόβουλης δραστηριότητας στον κυβερνοχώρο που έχει σχεδιαστεί για να υπερφορτώσει το σύστημα-στόχο με μια εισροή κίνησης, εμποδίζοντας έτσι τους νόμιμους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο σύστημα. Με άλλα λόγια, είναι σαν μια εικονική επίθεση στον ιστότοπο ή το σύστημα υπολογιστή σας.

Δείτε επίσης: Το malware Kinsing παραβιάζει Kubernetes clusters

Η επίθεση έληξε την Τρίτη (δηλαδή σήμερα) και δεν επηρέασε τα άλλα συστήματα ή τις καθημερινές λειτουργίες της τράπεζας, δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Δείτε επίσης: Tinder: Θα προσφέρει in-app tips για την αποφυγή των romance scam

Η προστασία σας από επιθέσεις DDoS απαιτεί επαγρύπνηση και επιμέλεια, αφού πρέπει να λάβετε τα σωστά μέτρα προτού σας στοχεύσει κάποιος χάκερ. Κατανοήστε τι είναι οι επιθέσεις denials of service (DDoS), εντοπίστε πιθανές αδυναμίες στο σύστημά σας, χρησιμοποιείτε τακτικά εργαλεία σάρωσης δικτύου για να ελέγχετε για ευπάθειες, εγκαταστήστε κατάλληλα firewall και λογισμικό antivirus σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές και διασφαλίστε τη χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης για τους λογαριασμούς χρηστών – όλα αυτά είναι βασικά στοιχεία που συμβάλλουν στην ασφάλειά σας από τέτοιου είδους κακόβουλες δραστηριότητες!

Πηγή πληροφοριών: reuters.com