Τα Google Docs λαμβάνουν μια μεγάλη ενημέρωση που θα μπορούσε σύντομα να κάνει τη λειτουργία φωνητικής πληκτρολόγησης πολύ πιο χρήσιμη και δημοφιλή για τη μεταγραφή συσκέψεων.

Δείτε επίσης: Google Docs: Πώς να προσθέσετε μια εικόνα ως background στο έγγραφο;

Ο cloud word processor προσφέρει τη δυνατότητα «πληκτρολόγησης» hands-free με τη φωνή σας εδώ και αρκετά χρόνια (απλώς μεταβείτε στο Tools > Voice typing, με το μικρόφωνό σας ενεργοποιημένο). Ωστόσο, μια ενημέρωση που έρχεται στις αρχές Φεβρουαρίου θα φέρει κάποιες βελτιώσεις στη λειτουργία, καθώς και την επιλογή χρήσης της σε προγράμματα περιήγησης ιστού πέρα ​​από το Chrome.

Η πρόσφατη αναβάθμιση της Google στην τεχνολογία μετατροπής ομιλίας σε κείμενο έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιήσει τα λάθη μεταγραφής και τον χαμένο ήχο κατά τη διαδικασία. Παρόλα αυτά, άλλες εφαρμογές όπως το Otter.ai έχουν γίνει απίστευτα δημοφιλείς. Τα εργαλεία αναγνώρισης ομιλίας και προσβασιμότητας της Microsoft έχουν επίσης κάνει μεγάλα άλματα πρόσφατα σε εφαρμογές όπως το Word.

Δείτε επίσης: Πώς να μετακινήσετε έναν πίνακα στα Google Docs

Το Google Docs εξελίσσεται γρήγορα σε ένα εργαλείο που ανταγωνίζεται τους ανταγωνιστές του σε ακρίβεια, και αν συνεχίσει να εξελίσσεται με τον τρέχοντα ρυθμό, θα μπορούσε να γίνει ευρέως διαδεδομένο. Επιπλέον, λόγω του γεγονότος ότι το Google Slides επιτρέπει πλέον στους χρήστες να εμφανίζουν τα λόγια τους live καθώς μιλούν, αυτό ενισχύει περαιτέρω την ελκυστικότητα της χρήσης των Google Docs για παρουσιάσεις ή άλλες περιπτώσεις που απαιτούν επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο.

Δείτε επίσης: Google Docs: Αποκτούν code blocks για ευκολότερη μορφοποίηση

Αυτή η λειτουργία πρόκειται να γίνει ακόμη πιο ισχυρή με την εισαγωγή της διευρυμένης υποστήριξης για “περισσότερα σημαντικά προγράμματα περιήγησης”. Αν και η Google δεν έχει ακόμη αποκαλύψει ποια προγράμματα περιήγησης ιστού θα συμπεριληφθούν, κυκλοφορούν φήμες ότι μερικά από αυτά θα είναι τα Safari, Firefox και Microsoft Edge.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com