Το Android 13 QPR2 Beta 2 κυκλοφόρησε σε Pixel αυτή την εβδομάδα, εφόσον έχετε εγγραφεί στο πρόγραμμα Android beta. Αν και δεν υπάρχουν πάρα πολλά χαρακτηριστικά στην επιφάνεια εκτός από την πολύ ευπρόσδεκτη προσθήκη νέων emoji, υπάρχουν ορισμένες περαιτέρω τροποποιήσεις που κρύβονται στον κώδικα και πίσω από τα feature flags. Μεταξύ αυτών είναι μια επιλογή που πολλοί περίμεναν εδώ και καιρό: η Google πειραματίζεται με ένα flag που επιβάλλει στα εικονίδια όλων των εφαρμογών το θέμα του τηλεφώνου σας.

Android 13 QPR2 Beta 2: Τι νέο φέρνει;

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε η beta 1 του Android 13 QPR2

Όπως εντοπίστηκε από τον Mishaal Rahman και το κανάλι Google News Telegram, η νέα επιλογή βρίσκεται πίσω από ένα κρυφό flag που ονομάζεται ENABLE_FORCED_MONO_ICON, μαζί με μια περιγραφή που λέει, “Ενεργοποίηση της δυνατότητας δημιουργίας μονοχρωματικών εικονιδίων, εάν δεν παρέχεται από την εφαρμογή”. Αυτό κάνει ακριβώς αυτό που υπονοεί—όταν ενεργοποιηθεί, το Pixel Launcher παίρνει regular icons που παρέχονται από εφαρμογές που δεν προσφέρουν δικό τους εικονίδιο με θέμα και τα μετατρέπει σε που μπορούν να έχουν θέμα σύμφωνα με την ταπετσαρία σας. Το αποτέλεσμα είναι μια αρχική οθόνη που αποτελείται μόνο από εικονίδια με θέμα, ακόμη και για εκείνες τις εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν ακόμη την επιλογή.

Δείτε επίσης: Το LG Velvet θα λάβει το Android 13 στο Q1 του 2023

Η μέθοδος λειτουργεί εξαιρετικά για απλά εικονίδια, όπως το MiX και το Ring που παρουσιάζονται από τον Mishaal Rahman. Ωστόσο, όταν η αρχική οθόνη σας αποτελείται από πιο έντονα στυλιζαρισμένα εικονίδια εφαρμογών, όπως το Instagram με το πολύχρωμο φόντο του, τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα. Το παράδειγμα που παρέχεται από το κανάλι Google News Telegram το καθιστά ιδιαίτερα σαφές, με εφαρμογές όπως το VK, το Russian Post ή ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας MTS να εξακολουθούν να φαίνονται ακατάλληλες λόγω του φόντου τους σε κλίμακα του γκρι. Εάν η Google προχωρήσει σε αυτήν την επιλογή forced theming, αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να παρέχουν τα δικά τους εικονίδια με σωστά θέμα.

Δείτε επίσης: Galaxy Tab A7 Lite: Λαμβάνει το Android 13

Η μέθοδος που χρησιμοποιεί η Google επί του παρόντος τροποποιεί και τις συντομεύσεις που προσθέτετε στην αρχική οθόνη σας. Αν και αυτό είναι εξαιρετικό για πιο γενικές επιλογές, αυτό μπορεί να φαίνεται παράξενο όταν έχετε κάρτες επικοινωνίας όπως από το Telegram που μετατρέπουν τις φωτογραφίες προφίλ των φίλων ή της οικογένειάς σας σε θεματικά εικονίδια. Είναι σαφές ότι αυτό είναι ακόμα ένα έργο σε εξέλιξη.

Η Google μπορεί να έχει εισαγάγει αυτό το flag με το Android 13 QPR 2 Beta 2, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το δούμε να έρχεται στη σταθερή κυκλοφορία του Μαρτίου 2023 της νέας έκδοσης Android 13.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com