Μετά την κυκλοφορία των Windows 11, η Microsoft ανέλαβε μια τολμηρή δέσμευση να παρέχει υποστήριξη για εφαρμογές Android. Μήνες αργότερα, αυτή η υπόσχεση τηρήθηκε τελικά. Αξιοποιώντας τη δύναμη του Android 12, το Υποσύστημα Windows για Android (WSA) επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν διάφορες εφαρμογές Android σε εγγενές περιβάλλον απευθείας στον Windows υπολογιστή τους. Μετά από μια σύντομη περίοδο δοκιμών beta, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι χρήστες του WSA θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους σε Android 13!

Δείτε επίσης: Android 13 QPR2 Beta 2: Τι νέο φέρνει;

Προς το τέλος Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε ότι η Microsoft είχε κυκλοφορήσει μια beta έκδοση για την αναβάθμιση σε WSA Android 13. Μόνο τα μέλη του προγράμματος WSA Preview Program και οι χρήστες που εκτελούν ένα Windows Insider build είχαν πρόσβαση στη beta έκδοση. Η τελευταία ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος Android 13 κυκλοφορεί τώρα σε όλους τους Windows Insiders, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλη του Preview Program ή όχι. Παρά τις δυνατότητές του, η παγκόσμια επέκταση του WSA έχει παρεμποδιστεί λόγω του γεγονότος ότι επί του παρόντος περιορίζεται μόνο στους Insiders – μια λειτουργία που είναι διαθέσιμη σε μικρό αριθμό χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Δείτε ακόμα: Galaxy Tab A7 Lite: Λαμβάνει το Android 13

Η έκδοση 2211.40000.11.0 του WSA περιλαμβάνει επτά βασικές βελτιώσεις και πρόσθετες αλλαγές σταθερότητας για να διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή απόδοση! Ενώ μπορεί να μην παρατηρήσετε αλλαγές από την ενημέρωση

, μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερους χρόνους εκκίνησης, βελτιωμένη σταθερότητα του πρόχειρου και απλούστερη αλλαγή μεγέθους των εφαρμογών. Μετά την εγκατάσταση του WSA στον υπολογιστή σας με Windows 11, λάβετε υπόψη ότι δεν θα μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση στις εφαρμογές του Google Play Store. Με το Amazon Appstore να τροφοδοτεί το σύστημα, η επιλογή εφαρμογών είναι κάπως περιορισμένη.

Δείτε επίσης: Το LG Velvet θα λάβει το Android 13 στο Q1 του 2023

Εάν θέλετε να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας και βρίσκεστε σε μία από τις επιλέξιμες περιοχές, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποκτήσετε πρόσβαση στην καταχώριση WSA του Microsoft Store μέσω του παρακάτω συνδέσμου. Αν συναντήσετε κάποια παρατεταμένα σφάλματα στο build του Android 13, μη διστάσετε να ενημερώσετε τη Microsoft μέσω του Feedback Hub. Αυτό το εργαλείο είναι η άμεση γέφυρα προς μια βελτιωμένη εμπειρία χρήστη!

Οι Windows Insiders είναι μια αφοσιωμένη ομάδα ατόμων που είναι παθιασμένοι με το λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows. Ως μέλη του προγράμματος, αποκτούν μια αποκλειστική πρώτη ματιά στις επερχόμενες λειτουργίες και ενημερώσεις των Windows. Σε αντάλλαγμα, παρέχουν ανατροφοδότηση σχετικά με τις εμπειρίες τους για να βοηθήσουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος των Windows.