Η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε μια σειρά από ενεργειακά αποδοτικές ενημερώσεις (energy-saving updates) για το Xbox One και τη σειρά X/S, διασφαλίζοντας ότι η πλατφόρμα της είναι πλέον επίσημα “συνειδητοποιημένη ως προς τον άνθρακα”. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να μην αναφέρουν πώς αυτό τους καθιστά την πρώτη κονσόλα που το κάνει.

Δείτε επίσης: Xbox: 3 μελλοντικά παιχνίδια Bethesda θα είναι console exclusive

Το Xbox θα λάβει μερικά energy-saving updates

Το 2019, η Microsoft, η Sony και η Google Stadia συμμετείχαν σε είκοσι μία εταιρείες τυχερών παιχνιδιών που υποσχέθηκαν να κάνουν το χρέος τους για τον πλανήτη μέσω μιας προσπάθειας που ονομάζεται Playing for the Planet. Σε μια εκδήλωση της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Δράση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Microsoft υποσχέθηκε τη δέσμευσή της για την κατασκευή κονσολών Xbox με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, καθώς και για την ενεργότερη συμμετοχή των παικτών σε πρωτοβουλίες διατήρησης του περιβάλλοντος – κάτι που είχε υποσχεθεί το 2012.

Δείτε επίσης: Το λανσάρισμα του Redfall στο Xbox Game Pass είναι τρομαχτικό

“Στο Xbox, αναλαμβάνουμε την ευθύνη όχι μόνο για τις εκπομπές που προκύπτουν από την παραγωγή και τη διανομή των προϊόντων μας, αλλά και για εκείνες που δημιουργούνται όταν οι καταναλωτές τα χρησιμοποιούν στα σπίτια τους”, δήλωσε πρόσφατα ο Blaine Hauglie, τεχνικός προγραμματιστής στο Xbox. “Βελτιστοποιώντας και σχεδιάζοντας το hardware και το software ώστε να είναι πιο αποδοτικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μπορούμε να έχουμε εκτεταμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο“.

Στις επερχόμενες δημοσιεύσεις, οι Xbox Insiders θα ανακαλύψουν όλες τις ενημερώσεις εξοικονόμησης ενέργειας τόσο για την κονσόλα Xbox One όσο και για την κονσόλα Xbox Series X/S. Αυτές οι αναβαθμίσεις υπόσχονται να βοηθήσουν τους παίκτες να εξοικονομήσουν κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια!

Η πρώτη νέα ενημέρωση είναι η επιλογή εξοικονόμησης ενέργειας τερματισμού λειτουργίας.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, αυτή η νέα επιλογή «μειώνει τη χρήση ρεύματος έως και 20 φορές όταν είναι απενεργοποιημένη σε σύγκριση με το Sleep». Αν και αυτή η ενημέρωση δεν θα επηρεάσει την απόδοση, το παιχνίδι ή τις δυνατότητες ενημέρωσης μιας νύχτας ενός Xbox Series X/S, οι κονσόλες Xbox One θα χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο για την εκκίνηση.

Δείτε επίσης: Ένα από τα καλύτερα RPG έρχεται στο Xbox Game Pass

Η δεύτερη περιβαλλοντικά συνειδητή ενημέρωση είναι μια ενημέρωση για τη ρύθμιση ενεργών ωρών λειτουργίας της κονσόλας. Παρόλο που οι Insiders με Xbox Series X/S θα ενεργοποιούν αυτόματα τις ενεργές ώρες λειτουργίας τους με βάση τις ώρες ενεργού χρόνου αναπαραγωγής του παίκτη, οι χρήστες του Xbox One θα πρέπει να διαμορφώσουν τις ώρες λειτουργίας τους με χειροκίνητο τρόπο.

Εν κατακλείδι, ο Hauglie προτρέπει τους παίκτες του Xbox να είναι πιο φιλικοί προς το περιβάλλον, επιλέγοντας το κουμπί απενεργοποίησης για ενεργειακή απόδοση, επιτρέποντας την αυτόματη ενημέρωση των παιχνιδιών και προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις ενέργειας ώστε οι κονσόλες να απενεργοποιούνται ταχύτερα.

Οι Xbox Insiders έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικές προεπισκοπήσεις επερχόμενων τίτλων, ενημερώσεις παιχνιδιών και νέες λειτουργίες πριν αυτές γίνουν διαθέσιμες στο ευρύ κοινό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δοκιμάσετε τα τελευταία παιχνίδια και να δώσετε την ειλικρινή σας γνώμη σε άλλα μέλη της κοινότητας. Επιπλέον, θα είστε από τους πρώτους ανθρώπους που θα γνωρίσουν σημαντικές ενημερώσεις όταν αυτές κυκλοφορήσουν. Ως πρόσθετο μπόνους, ορισμένα μέλη μπορεί ακόμη και να λάβουν δωρεάν περιεχόμενο για λήψη ή ανταμοιβές μόνο και μόνο για τη συμμετοχή τους σε αυτά τα προγράμματα!

Πηγή πληροφοριών: kotaku.com