Η Google TV ξεκινάει την νέα χρονιά παρουσιάζοντας και ένα επαναστατικό τηλεχειριστήριο που διαθέτει μια καινοτόμο αυτοφορτιζόμενη μπαταρία!

Δείτε επίσης: Google Pixel 7 series: Πρόβλημα με την ποιότητα στα video call

Στην έκθεση CES 2023, η TW Electronics παρουσίασε το νέο σχεδιασμό του τηλεχειριστηρίου της – ένα τηλεχειριστήριο που αντικατοπτρίζει τη διάταξη του κλασικού τηλεχειριστηρίου της Google TV, αλλά με ένα πρόσθετο φωτοβολταϊκό πάνελ στη βάση του. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει την αυτόματη φόρτιση της μπαταρίας, προκειμένου να προσφέρει στους χρήστες μια συσκευή μεγάλης διάρκειας!

Χρησιμοποιώντας προηγμένες πηγές φωτός, η τεχνολογία της Exeger μετατρέπει την ενέργεια αυτή σε ηλεκτρική ενέργεια και την αποθηκεύει στην μπαταρία του τηλεχειριστηρίου. Αυτή η νέα ιδέα δεν είναι εντελώς νέα στον τομέα της τηλεόρασης- ωστόσο, η ισχύς της παραμένει απαράμιλλη.

Δείτε επίσης: Google Play Store και App Store έχουν γεμίσει με ψεύτικα ChatGPT app

Μόλις πρόσφατα, αυτοφορτιζόμενα τηλεχειριστήρια κυκλοφόρησαν από μάρκες όπως η Samsung. Και οι φήμες λένε ότι η Amazon ενσωματώνει αυτή την τεχνολογία για το επερχόμενο τηλεχειριστήριο Fire TV. Παραδόξως, όμως, οι συσκευές Google TV δεν έχουν ακόμη παράσχει στους χρήστες μια τέτοια αξιοσημείωτη ευκολία.

Παρόλο που δεν υπάρχει προς το παρόν οριστική ημερομηνία για την κυκλοφορία αυτού του τηλεχειριστηρίου αυτόματης φόρτισης. Το μοντέλο G10 από την TW έχει κυκλοφορήσει ευρέως κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους έχει ήδη εμφανιστεί σε πολλά κουτιά streaming και dongles που χρησιμοποιούν τόσο το Android TV όσο και το Google TV, ωστόσο η αναβαθμισμένη έκδοσή του -το G20- δεν είναι ακόμη τόσο γνωστή.

Δείτε επίσης: Ποια αποτελέσματα αναζήτησης της Google δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τυφλά;

Καθώς ο ανταγωνισμός στον κλάδο του streaming συνεχίζει να κλιμακώνεται, ορισμένα brands μπορεί να ενδιαφέρονται για αυτό το τηλεχειριστήριο αυτοφόρτισης- ωστόσο, μπορεί να μην γίνει μια ευρέως διαδεδομένη επιλογή για όλες τις συσκευές στο εγγύς μέλλον.

Πηγή πληροφοριών: 9to5google.com