Nvidia Broadcast: Η Nvidia έχει πάει το λογισμικό της για τηλεδιασκέψεις στο επόμενο επίπεδο με αυτόματη προσαρμογή του βλέμματος, διασφαλίζοντας ότι τα μάτια σας παραμένουν κολλημένα στην κάμερα σε κάθε κλήση.

Δείτε επίσης: Nvidia RTX 4080: Αξίζει να την αγοράσετε τελικά ή όχι;

Η νεότερη έκδοση 1.4 του Nvidia Broadcast εισήγαγε δύο απίστευτα ισχυρά εφέ τεχνητής νοημοσύνης (AI), το Eye Contact και το Vignette. Με τη λειτουργία Eye Contact, οι αλγόριθμοι AI θα εκτιμήσουν τη θέση των ματιών σας ακόμη και όταν απομακρύνεστε από το να κοιτάτε απευθείας την κάμερα – διατηρώντας παράλληλα τα φυσικά ανοιγοκλείσματα και το χρώμα των ματιών! Ωστόσο, μόλις ξεπεράσετε ένα συγκεκριμένο όριο, αυτή η προσαρμογή του βλέμματος σταματά, προκειμένου να μεταβείτε ομαλά πίσω στην πραγματική κατεύθυνση του βλέμματός σας.

Το Eye Contact της Nvidia είναι μια νέα επαναστατική λειτουργία που επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να αισθάνονται ελεύθεροι να κοιτάζουν μακριά από την κάμερα, διατηρώντας παράλληλα ένα αυθεντικό, άμεσο βλέμμα με τους θεατές. Με την έκδοση 1.4 να έχει κυκλοφορήσει και να βρίσκεται σε λειτουργία δοκιμών beta, αυτή η τεχνολογία αιχμής απαιτεί τελειοποίηση για να απελευθερωθεί η δυναμική της και να προσαρμοστεί για όλα τα χρώματα των ματιών και τα σενάρια φωτισμού. Αν θέλετε να βοηθήσετε την Nvidia στην υλοποίηση του πλήρους οράματός της για το Eye Contact, απλά καταγράψτε ένα γρήγορο βίντεο κλιπ με τον εαυτό σας να το χρησιμοποιεί και στη συνέχεια στείλτε το άμεσα!

Δείτε επίσης: Nvidia και Microsoft συνεργάζονται για να κατασκευάσουν έναν «τεράστιο» AI supercomputer

Η αυτόματη προσαρμογή του βλέμματος είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να διατηρούμε επαφή με τους συνομιλητές μας, ακόμη και όταν πρόκειται για βίντεο. Η Microsoft παρουσίασε τη δική της εκδοχή με την ονομασία Eye Contact το 2020, η οποία έκτοτε γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Το Vignette είναι ένα εφέ φόντου, το οποίο όταν συνδυάζεται με το Background Blur μπορεί να επιτύχει ένα οπτικό εφέ bokeh (Άνοιγμα σε νέο παράθυρο). Με απλά λόγια, το bokeh είναι ο τρόπος με τον οποίο αποδίδονται τα σημεία φωτός εκτός εστίασης και, αν γίνει σωστά, μπορεί να είναι πολύ ευχάριστο στο μάτι. Η Nvidia βελτίωσε επίσης τα υπάρχοντα εφέ θόλωσης, αντικατάστασης και αφαίρεσης εικονικού φόντου. Για την περαιτέρω προώθηση αυτής της τεχνολογίας, η Nvidia ενθαρρύνει την υποβολή βίντεο για να συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση των εικονικών φόντων!

Δείτε επίσης: Nvidia AI: Παίζει Minecraft και κερδίζει βραβείο machine learning

Ξεκλειδώστε τη δύναμη του Nvidia Broadcast εντελώς δωρεάν, αλλά βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας διαθέτει GPU RTX 2060 ή υψηλότερη, 8GB RAM και επεξεργαστή με την ισχύ του Intel Core i5 8600 ή του AMD Ryzen r5 2600.

Πηγή πληροφοριών: pcmag.com