Θέλετε να μάθετε ποιά είναι η ποιότητα του αέρα στην περιοχή σας; Το Google Maps είναι εδώ για να σας βοηθήσει!

To Google Maps είναι ένα απίστευτα χρήσιμο εργαλείο για τον προγραμματισμό της διαδρομής σας και τη μετακίνησή σας. Τώρα, είναι ακόμη πιο χρήσιμο – το Google Maps έχει προσθέσει μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν την ποιότητα του αέρα στην περιοχή τους. 

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί σοβαρό κίνδυνο τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ανθρώπινη υγεία. Οι κύριες πηγές της περιλαμβάνουν την αλλαγή του καιρού, το νέφος, ακόμη και τα πυροτεχνήματα. Η κακή ποιότητα του αέρα μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιζήμια για όσους πάσχουν από αναπνευστικές παθήσεις όπως το άσθμα. Ευτυχώς, το Google Maps παρουσίασε πρόσφατα μια λειτουργία που σας επιτρέπει να μετράτε την ποιότητα του αέρα στην περιοχή σας – ώστε να μπορείτε να αναλάβετε δράση τώρα πριν να είναι πολύ αργά!

Πώς να ελέγξετε την ποιότητα αέρα στο Google Maps;

Δείτε επίσης: Η πλοήγηση στους Google Maps στο Wear OS μπορεί να γίνει χωρίς τηλέφωνο

Με την ανθυγιεινή ποιότητα του αέρα να επηρεάζει αμέτρητες κοινότητες παγκοσμίως, μπορεί να είναι δύσκολο να μένετε πάντα σε εσωτερικούς χώρους. Το Google Maps ανέλαβε να βοηθήσει παρέχοντας μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τον τρέχοντα Δείκτη Ποιότητας Αέρα σε οποιαδήποτε τοποθεσία! Έτσι, τώρα έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις για την υγεία και την ευεξία σας ενώ βρίσκεστε εν κινήσει.

Με τη λειτουργία παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα στο Google Maps, θα μπορείτε να βλέπετε τον δείκτη ποιότητας του αέρα οπουδήποτε βρίσκεστε ή σχεδιάζετε να επισκεφθείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία για να ενημερώνεστε για το πώς είναι το περιβάλλον σας και να σχεδιάζετε ανάλογα τη στρατηγική για τις υπαίθριες δραστηριότητες. Αυτό το ανεκτίμητο εργαλείο θα σας δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσετε γνώσεις σχετικά με την ποιότητα του αέρα σε οποιαδήποτε περιοχή, ώστε τίποτα να μην στέκεται ανάμεσα σε εσάς και έναν υγιεινό τρόπο ζωής!

Αυτή η νέα λειτουργία των Google Maps είναι μια σημαντική διευκόλυνση, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη τόσο στην έκδοση Android όσο και στην έκδοση iOS της εφαρμογής. Με αυτή τη λειτουργία μπορείτε να κάνετε συνειδητές επιλογές σχετικά με την ποιότητα του αέρα, ώστε να παραμείνετε ασφαλείς, φορώντας μάσκα ή παραμένοντας σε εσωτερικούς χώρους όταν είναι απαραίτητο. Παρόλο που υπάρχουν ιδιωτικοί καθαριστές αέρα στα καταστήματα, δεν θα είναι τόσο ωφέλιμοι όσο η πρόσβαση σε αυτή τη δωρεάν πηγή όποτε χρειάζεται!

Πώς να ελέγξετε την ποιότητα αέρα στο Google Maps;

Δείτε επίσης: Google TV: Το νέο τηλεχειριστήριο θα διαθέτει μπαταρία αυτοφόρτισης

Θέλετε να μάθετε για την κατάσταση της ποιότητας του αέρα σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Maps στο smartphone σας για να το ελέγξετε γρήγορα και εύκολα!

Για να αρχίσετε να αξιολογείτε την ποιότητα του αέρα μιας περιοχής, ακολουθήστε τα εξής πέντε βήματα: 

  • Βήμα 1: Ανοίξτε το Google Maps στη συσκευή σας Android ή iOS.
  • Βήμα 2: Πληκτρολογήστε την επιθυμητή τοποθεσία στη γραμμή αναζήτησης ή πατήστε στο target button για να ελέγξετε την τρέχουσα ατμόσφαιρά της.
  • Βήμα 3: Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί layers που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.
  • Βήμα 4: Θα σας παρουσιαστούν διάφορες επιλογές και λεπτομέρειες του χάρτη – απλά επιλέξτε Air Quality (Ποιότητα αέρα) από αυτή τη λίστα στην ενότητα Map Details (Λεπτομέρειες χάρτη).
  • Βήμα 5: Και τέλος, είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε!

Και αυτό είναι όλο! Με τη Google, μπορείτε πλέον να έχετε εύκολη πρόσβαση στις τοπικές πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα από τον Δείκτη Ποιότητας του Αέρα.

Πηγή: gizbot.com