Ενώ τα τελευταία έξυπνα ρολόγια της Fitbit, τα Sense 2 και Versa 4, είναι εξαιρετικοί fitness trackers, δεν διαθέτουν ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό που υπάρχει σε smartwatches παρόμοιας τιμής από smartphone OEMs: τη λειτουργικότητα αναπαραγωγής μουσικής. Αυτό έκανε πολλούς αγοραστές να στραφούν σε παλαιότερα μοντέλα, όπως τα αρχικά Fitbit Sense και Versa 3, τα οποία προσφέρουν υποστήριξη Pandora και Deezer. Σε περίπτωση που αγοράσατε πρόσφατα ένα από αυτά τα μοντέλα, έχουμε άσχημα νέα.

Δείτε επίσης: Η Meta τερματίζει την παραγωγή του Portal και των smartwatches

Η Fitbit δήλωσε ότι η υποστήριξη για την Pandora και το Deezer θα αφαιρεθεί από τα παλαιότερα smartwatches όπως τα Fitbit Sense, Versa 3 και Versa 2 από τις 31 Μαρτίου 2023. Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας, οι χρήστες δεν θα έχουν πρόσβαση στη λήψη μουσικής που έχουν ήδη κατεβάσει ή στη δημιουργία νέων σταθμών Pandora/Deezer playlists στη συσκευή τους. Μη χάσετε τις αγαπημένες σας μελωδίες – βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το ρολόι σας πριν να είναι πολύ αργά!

Δείτε επίσης: NoWatch: Το smartwatch που δεν έχει οθόνη

Μόλις τεθεί σε ισχύ η αλλαγή, όλα τα έξυπνα ρολόγια στο portfolio της Fitbit θα στερούνται υποστήριξης για αναπαραγωγή μουσικής. Η Fitbit ενημέρωσε τη σελίδα υποστήριξής της για να επισημάνει αυτήν την αλλαγή και αφαίρεσε τις σελίδες βοήθειας για τις υπηρεσίες streaming.

Δεν είναι σαφές γιατί η Fitbit αφαιρεί την υποστήριξη της Pandora και της Deezer από τα παλαιότερα smartwatches της, αλλά φαίνεται ότι η εταιρεία κατευθύνει τους χρήστες που επιθυμούν προηγμένα χαρακτηριστικά όπως η αναπαραγωγή μουσικής και η συμβατότητα εφαρμογών τρίτων προς το premium Pixel Watch.

Δείτε επίσης: Η Samsung αρχίζει να φτιάχνει οθόνες MicroLED για smartwatches

Με τις λειτουργίες παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης, την υποστήριξη εφαρμογών τρίτων, τις δυνατότητες αναπαραγωγής μουσικής και τους ελέγχους της κάμερας, το Pixel Watch είναι ένα εξαιρετικό smartwatch. Ωστόσο, με μια ακριβή τιμή των 350 δολαρίων συν μια μηνιαία χρέωση για πρόσβαση στα προνόμια του Fitbit Premium – μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή σας. Αντ’ αυτού, επιλέξτε το Galaxy Watch 5 ή το Watch 5 Pro της Samsung, αν θέλετε να αντικαταστήσετε το παλιό σας ρολόι Fitbit χωρίς να δεσμευτείτε πλήρως στο οικοσύστημα Fitbit.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com