Παρά τις αρκετές μειώσεις τιμών που έκαναν τον οικιακό σταθμό φόρτισης της Tesla την πιο προσιτή διαθέσιμη επιλογή, η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων αύξησε πρόσφατα το κόστος του κατά 20%. Πέρυσι, η Tesla σόκαρε τον κλάδο αποκαλύπτοντας ότι καθιστά το βύσμα φόρτισης EV ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, με την πρόθεση να γίνει το νέο πρότυπο σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική.

Δείτε επίσης: Tesla: Ανοίγει έναν νέο υπερσύγχρονο σταθμό φόρτισης Supercharger V3

Η αυτοκινητοβιομηχανία τα βάζει με τον συνδυαστικό σύνδεσμο J1772/CCS, τον οποίο έχουν υιοθετήσει σχεδόν όλες οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που πωλούν οχήματα στη Βόρεια Αμερική. Ελπίζει ότι ο πιο κομψός και αναμφίβολα πιο ισχυρός σχεδιασμός του θα θριαμβεύσει λόγω του μεγάλου αριθμού του.

Ο αντίκτυπος της Tesla στην αγορά EV στην Αμερική είναι απαράμιλλος – σε τέτοιο βαθμό που, παρόλο που όλες οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν τον σύνδεσμο J1772/CCS, ο μεγαλύτερος αριθμός EV που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν τους συνδέσμους της Tesla (τώρα γνωστούς ως North American Charging Standard ή NACS).

Δείτε ακόμα: Η Tesla ρωτά τους πελάτες που θέλουν νέους σταθμούς φόρτισης

Με την έλευση του συνδέσμου της, η Tesla καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες για την προώθηση και την επέκταση της χρήσης του σταθμού φόρτισης Wall Connector

. Πέρυσι, η Tesla πήγε την επιχείρησή της στο επόμενο επίπεδο επεκτείνοντας τη διανομή των προϊόντων της και πωλώντας το Wall Connector στο Best Buy καθώς και μέσω του δικού της ιστότοπου.

Η Tesla έχει μειώσει επίσης δραματικά το κόστος του σταθμού φόρτισης με την πάροδο του χρόνου. Το Tesla Wall Connector, ένας οικιακός σταθμός φόρτισης επιπέδου 2, 48 αμπέρ, έχει ήδη μία λογική τιμή 400 δολαρίων. Αλλά τον Δεκέμβριο του 2020, η Tesla αποφάσισε να κάνει αυτό το προϊόν ακόμα πιο προσιτό, μειώνοντας την τιμή του στα 350 δολάρια!

Μέσα σε μόλις ένα μήνα όμως, η Tesla ανέβασε δραματικά την τιμή του κατά 20% και τώρα το καταχωρεί στην ιστοσελίδα της για 425 δολάρια.

Το Best Buy φαίνεται να έχει Tesla Wall Connectors σε απόθεμα, λαμβάνοντας υπόψη το σύντομο παράθυρο παράδοσης – και η τιμή έχει αυξηθεί στα 425 δολάρια.

Δείτε επίσης: Ο ταχύτερος σταθμός φόρτισης EV υπόσχεται full μπαταρία σε λιγότερο από 15 λεπτά!

Το Tesla Wall Connector είναι ένας φορτιστής EV που μπορεί να τοποθετηθεί σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους για τη φόρτιση του ηλεκτρικού σας οχήματος. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει βέλτιστη απόδοση, ενώ καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στο γκαράζ ή στο δρόμο σας. Η συσκευή περιλαμβάνει μια φιλική προς το χρήστη οθόνη αφής που διευκολύνει την παρακολούθηση της προόδου της φόρτισης και τη δημιουργία προσαρμοσμένων ρυθμίσεων. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο smartphone σας για να ελέγχετε πότε και πόση ενέργεια λαμβάνει το αυτοκίνητό σας από τον επίτοιχο φορτιστή.