Το Apple Watch έχει κερδίσει ευρεία αναγνώριση για τις σωτήριες ικανότητές του, από την ειδοποίηση των χρηστών για μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό έως την κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση πτώσης. Σε ένα πρόσφατο περιστατικό, το Apple Watch έσωσε την ζωή μιας εγκύου και του μωρού της.

Δείτε επίσης: Τα νεότερα Apple Watches έχουν βελτιωμένη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Το Apple Watch σώζει τη ζωή μιας εγκύου

Η Jesse Kelly, μια Αμερικανίδα, ισχυρίζεται ότι η ζωή της ίδιας και της κόρης της σώθηκε από το Apple Watch που φορούσε. Όπως αναφέρθηκε στο IANS νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν η Jesse βρισκόταν μόλις δύο εβδομάδες πριν γεννήσει την κόρη της, ενώ ήταν έγκυος σε αυτήν, το ρολόι την προειδοποίησε για ασυνήθιστα αυξημένους καρδιακούς παλμούς, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία σωματική δραστηριότητα από την πλευρά της Jesse. Αν και αρχικά το αγνοούσε, η επιμονή και οι συνεχείς ειδοποιήσεις έκαναν την Jesse να συνειδητοποιήσει ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά – κάτι που τελικά αποδείχθηκε αληθινό και είχε ως αποτέλεσμα να σωθούν και οι δύο (μητέρα και κόρη)!

Όταν η Kelly επισκέφθηκε το νοσοκομείο, έμαθε σοκαρισμένη ότι αντιμετώπιζε μια επιπλοκή της εγκυμοσύνης που ονομάζεται αποκόλληση πλακούντα. Η αρτηριακή της πίεση έπεσε δραστικά και άρχισε να χάνει γρήγορα αίμα.

Δείτε επίσης: Μήνυση στην Apple: Ο αισθητήρας του Apple Watch έχει φυλετικές προκαταλήψεις

Χάρη στην έγκαιρη επίσκεψη της Kelly στο νοσοκομείο, κατάφερε να γεννήσει με ασφάλεια και επιτυχία, ένα πανέμορφο κοριτσάκι που ονόμασαν Shelby Marie.

Η Kelly προέτρεψε τους ανθρώπους να λάβουν υπόψη τους τις ειδοποιήσεις του Apple Watch, διαβεβαιώνοντάς τους ότι “δεν είναι απλώς μια ειδοποίηση. Δώστε προσοχή και συντονιστείτε με αυτό που σας λέει το σώμα σας – μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας!”

Δείτε επίσης: Apple: microLED οθόνες σε Apple Watch, iPhone, iPad και Mac;

Τα ρολόγια Apple αναβαθμίζονται με ενσωματωμένο οπτικό όργανο παρακολούθησης καρδιακών παλμών που παρακολουθεί συνεχώς τους σφυγμούς σας – ακόμη και όταν ασχολείστε με σωματική δραστηριότητα. Η Apple χρησιμοποιεί πράσινο φως LED για τη μέτρηση της ροής του αίματος κατά τη διάρκεια της άσκησης και υπέρυθρες λυχνίες LED για στιγμές ανάπαυσης. Αυτό το εξαιρετικό χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν με ακρίβεια την υγεία τους ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν γιατρό ή νοσοκομείο!

Εκτός από τη μέτρηση του καρδιακού σας παλμού, το Apple Watch μπορεί να μετρήσει το οξυγόνο του αίματος, να παρακολουθεί φάρμακα που λαμβάνονται από ένα άτομο, να ανιχνεύει σύγκρουση ή πτώση κ.λπ.

Πηγή πληροφοριών: indiatoday.in