Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής της στρατηγικής, η SAP SE σκοπεύει να μειώσει έως και 3.000 θέσεις εργασίας φέτος και αναζητά πιθανό αγοραστή για το εναπομείναν μερίδιο της στην Qualtrics International Inc., με στόχο την ενίσχυση των κερδών της.

Δείτε επίσης: Η TikTok περικόπτει θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο

Την Πέμπτη, η γερμανική εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε ότι αναμένει ότι τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για το 2023 θα κυμανθούν μεταξύ 8,8 δισ. ευρώ (9,6 δισ. δολάρια) και 9,1 δισ. ευρώ σε σταθερά νομίσματα – ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg που έκαναν λόγο για μέσο όρο πρόβλεψης 8,65 δισ. ευρώ!

Σε συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της SAP Christian Klein αποκάλυψε ότι οι μειώσεις θέσεων εργασίας ήταν μέρος ενός σκόπιμου σχεδίου και “δεν σχετίζονται με τις εμπορικές μας επιδόσεις”.

Δείτε επίσης: Κίνα: Η ByteDance περικόπτει εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Το πρωί της Πέμπτης, οι μετοχές κατέρρευσαν κατά 3,3%, ανερχόμενες στα 102,48 ευρώ στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Σε χρονικό διάστημα ενός έτους, δυστυχώς οι μετοχές έχουν μειωθεί περίπου 12%.

Η SAP δήλωσε ότι η αναδιοργάνωσή της και η πώληση της Qualtrics είχε ως στόχο να επικεντρωθεί στην πιο κερδοφόρα δραστηριότητά της, τις υπηρεσίες cloud. Στην πραγματικότητα, η υπηρεσία cloud έγινε η μεγαλύτερη ροή εσόδων της SAP πέρυσι – σε τέτοιο βαθμό που η Moody’s αναβάθμισε πρόσφατα τις προοπτικές της για την εταιρεία λόγω αυτής της μετάβασης.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αντιπροσωπεύουν το 2,5% του προσωπικού της. Η SAP εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο εταιρειών τεχνολογίας που καταργούν θέσεις εργασίας και αναζητούν τρόπους μείωσης του κόστους μετά την πτώση των τιμών των μετοχών πέρυσι. Η IBM ανακοίνωσε την περικοπή 3.900 θέσεων εργασίας σε δήλωσή της την Τετάρτη, μετά από παρόμοιες περικοπές αυτόν τον μήνα από την Alphabet Inc., τη Microsoft Corp., την Amazon.com Inc. και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Είναι απίστευτο ότι η Challenger, Gray & Christmas Inc. ανέφερε ότι ο τομέας της τεχνολογίας είχε μια ανησυχητική αύξηση 649% στις περικοπές θέσεων εργασίας φέτος με 97.171 απολύσεις σε σύγκριση με πέρυσι.

Η αναδιάρθρωση θα κοστίσει στην εταιρεία 250 έως 300 εκατ. ευρώ, με τα περισσότερα από αυτά να αναγνωρίζονται το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. «Το πρόγραμμα αναμένεται να προσφέρει μέτριο όφελος κόστους» για ολόκληρο το έτος και θα εξοικονομήσει 300 έως 350 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσιο κόστος το 2024, ανέφερε η εταιρεία.

Πηγή πληροφοριών: finance.yahoo.com