Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς η Apple απέκτησε το όνομά της ή γιατί έχει ένα σημάδι δαγκώματος στο λογότυπό της; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα σας εκπλήξουν!

Δείτε επίσης: Apple: Γνωρίστε την επόμενη γενιά λειτουργιών για iPhone και iPad

Αγαπημένη παγκοσμίως, η μάρκα Apple είναι γνωστή για τα εμβληματικά της σχέδια και τις πολλαπλές εμπνεύσεις της. Για παράδειγμα, το εμβληματικό λογότυπο της Apple είχε αρχικά σχεδιαστεί με βάση τον σερ Ισαάκ Νεύτωνα.

Ο Νεύτωνας, ο διάσημος Άγγλος φυσικός, είναι κυρίως γνωστός για την περιγραφή του τρόπου με τον οποίο κατέληξε στην έννοια της βαρύτητας παρατηρώντας την πτώση ενός μήλου από ένα δέντρο.

Όταν ο Steve Jobs

, ο οραματιστής ιδρυτής της Apple, ακολουθούσε μια “φρουτοφαγική δίαιτα”, επισκέφθηκε έναν οπωρώνα και εμπνεύστηκε το όνομα της εταιρείας του από ένα από τα φρούτα που φύονταν εκεί: τα μήλα. Όπως είχε δηλώσει στον δημοσιογράφο Walter Isaacson, αισθάνθηκε ότι “φαινόταν ευχάριστο, ζωηρό και καθόλου τρομακτικό“.

Ο Jobs είπε επίσης: “Επιπλέον, αυτό το σχέδιο θα εξασφαλίσει ότι η επιχείρησή μας θα βρίσκεται μπροστά από την Atari στον τηλεφωνικό κατάλογο!”

Σε μια συνέντευξη Τύπου το 1981, ο Jobs δήλωσε με πάθος: “Είμαι απόλυτα ερωτευμένος με τα μήλα και απολαμβάνω τη γεύση τους“.

Στον πυρήνα της, η Apple δίνει έμφαση στην παροχή απλότητας στο κοινό με κομψό τρόπο – τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. “Το φρούτο της δημιουργίας. Το μήλο. Απλό, αλλά ισχυρό“.

Από την άλλη υπάρχουν πολλές υποθέσεις και εξηγήσεις για το εμβληματικό λογότυπο της Apple.

Μία είναι ότι συνδέεται άμεσα με τον Sir Isaac Newton και υποδηλώνει ότι αυτός δάγκωσε το μήλο. Ορισμένοι θεωρούν ότι ο Βρετανός μαθηματικός και αποκωδικοποιητής Άλαν Τούρινγκ μπορεί να συνδέεται με αυτή την έννοια.

Δείτε ακόμα: M2 Pro και M2 Max: Σύγκριση με τα άλλα τσιπ Apple Silicon της αγοράς

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Τούρινγκ εργάστηκε σε μια κρίσιμη αποστολή για τους Συμμάχους: την αποκρυπτογράφηση ενός γερμανικού κώδικα για την αποκάλυψη των ναζιστικών μυστικών.

Δυστυχώς, ο Τούρινγκ καταδικάστηκε για ηθικό έγκλημα λόγω της ομοφυλοφιλικής του σχέσης σε μια εποχή που μια τέτοια συμπεριφορά ήταν παράνομη στη Βρετανία. Το έτος 1954, στα 41 του έτη ανακαλύφθηκε νεκρός με ίχνη δηλητηρίασης από κυάνιο, δίπλα σε ένα μισοφαγωμένο μήλο. Πιστεύεται ότι το εμβληματικό λογότυπο της Apple είναι εμπνευσμένο από τον Alan Turing, πρωτοπόρο στην επιστήμη των υπολογιστών, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ο ιδρυτής τους.

Ωστόσο τελικά, η θεωρία που ισχύει είναι η πρώτη. Ο αρχικός σχεδιασμός του λογότυπου από τον συνιδρυτή της Apple, Ron Wayne, παρουσίαζε μια εικόνα του Νεύτωνα να κάθεται κάτω από μια μηλιά. Ωστόσο, γρήγορα αντικαταστάθηκε από το σύγχρονο λογότυπο της Apple με ένα μοτίβο ουράνιου τόξου.

Σημειωτέον, το μήλο ήταν δαγκωμένο. Ο Rob Janoff, ο δημιουργός αυτού του εμβληματικού λογότυπου, δήλωσε ότι ενσωμάτωσε μια δαγκωματιά σε αυτό για να ξεχωρίζει από ένα κεράσι. Κατόπιν αιτήματος του Steve Job, επιλέχθηκε το χρώμα του ουράνιου τόξου για να κάνει την Apple να φαίνεται πιο οικεία και φιλική.

Η Apple έχει εξαλείψει πλήρως κάθε αναφορά στον Alan Turing, καθώς και τις οπτικές αναπαραστάσεις του Sir Isaac Newton έκτοτε. Το 1999, το εμβληματικό λογότυπο του ουράνιου τόξου αποσύρθηκε υπέρ ενός πιο σύγχρονου σχεδίου σε χρώμα aqua. Πλέον το υπάρχον λογότυπο είναι κατά κύριο λόγο είτε μαύρο είτε λευκό.

Δείτε επίσης: Apple: Επεκτείνει την κινεζική λογοκρισία για χρήστες Χονγκ Κονγκ

Ο Steve Jobs ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα της σύγχρονης τεχνολογίας, η συμβολή της οποίας έχει ακόμη και σήμερα διαρκή αντίκτυπο. Από την ίδρυση της Apple Inc., την εισαγωγή καινοτόμων νέων τεχνολογιών όπως οι οθόνες αφής και οι υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους όπως το iCloud Drive & iTunes Match , το λογισμικό 3D animation όπως το RenderMan Pro Server/Studio., ο Jobs έφερε επανάσταση σε πολλούς κλάδους κατά τη διάρκεια της ζωής του και τα κατάφερε με ένα απαράμιλλο επίπεδο οράματος που τον ώθησε στη δημιουργία προϊόντων που θα διαμόρφωναν τις επόμενες γενιές.