Η τελευταία προσθήκη του YouTube, το Go Live Together, παρέχει μια απίστευτη ευκαιρία σε δημιουργούς με περισσότερους από 50 συνδρομητές να συνδιοργανώνουν livestreams. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη τόσο σε κινητές συσκευές iOS όσο και σε κινητές συσκευές Android και επιτρέπει έναν καλεσμένο κάθε φορά- παρ’ όλα αυτά ο οικοδεσπότης μπορεί να αλλάξει καλεσμένους κατά τη διάρκεια του livestream του!

Δείτε επίσης: Το YouTube πειραματίζεται με δωρεάν TV channels που υποστηρίζονται από διαφημίσεις

Τα co-hosted livestreams του YouTube φτάνουν σε Android και iOS

Δείτε επίσης: Οι χρήστες του Pixel 7 αναφέρουν προβλήματα με το fullscreen YouTube playback

Μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε co-streams μέσω της εφαρμογής YouTube desktop, αλλά και οι δύο συμμετέχοντες πρέπει να χρησιμοποιούν κινητές συσκευές κατά τη διάρκεια του livestream. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή YouTube και επιλέξτε “Create” και στη συνέχεια “Go Live Together.” Αφού συμπληρώσετε όλες τις λεπτομέρειες του stream σας, κάντε κλικ στο “Invite a co-streamer” και στείλτε ένα invite link στον co-streamer. Θα μεταφερθούν σε μια αίθουσα αναμονής μέχρι να βγείτε επίσημα στον αέρα – είναι τόσο απλό!

Παρόλο που δεν υπάρχει ελάχιστο όριο για τους ακόλουθους, οι host είναι υπεύθυνοι για τυχόν παραβιάσεις των κανόνων της κοινότητας

από τους επισκέπτες τους. Οι οικοδεσπότες μπορούν να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία με διαφημίσεις που εμφανίζονται σε μορφές pre-, mid- και post-roll για να δημιουργήσουν εισόδημα!

Δείτε επίσης: YouTube Shorts: Έφτασαν τις 50 δισεκατομμύρια ημερήσιες προβολές

Το YouTube προσέφερε μια παρόμοια λειτουργία που επιτρέπει στους δημιουργούς να συνδιοργανώνουν shopping livestreams, η οποία επιτρέπει τόσο τη συνδιοργάνωση όσο και τις ανακατευθύνσεις στο κανάλι ενός brand. Το Twitch εισήγαγε πρόσφατα μια λειτουργία στην έκδοση beta που ονομάζεται Guest Star, η οποία επιτρέπει στους δημιουργούς να μεταφέρουν έως και πέντε επισκέπτες σε streams. Αυτό το σύστημα είναι λίγο πιο απλό, καθώς κάθε θεατής μπορεί να σηκώσει ένα εικονικό χέρι και ο οικοδεσπότης μπορεί να τον προσκαλέσει, όπως το Clubhouse ή το Twitter Spaces. Η έκδοση του Twitch είναι διαθέσιμη μόνο σε desktop.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com