Τα Android τηλέφωνα σήμερα είναι εξοπλισμένα με μια αξιόπιστη selfie κάμερα καθώς και με μια εντυπωσιακή κύρια κάμερα. Αυτό σημαίνει ότι η λήψη καταπληκτικών φωτογραφιών του εαυτού σας ή του περιβάλλοντός σας είναι μόνο μερικά κλικ μακριά! Δεν θα ήταν λοιπόν υπέροχο αν οι κατασκευαστές σας έδιναν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας ως κάμερα για ροή Twitch ή τηλεδιάσκεψη;

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy S23: Διέρρευσαν νέα teasers για την κάμερα

Φαίνεται ότι η Google πήρε την πρωτοβουλία και βρήκε μια πολυπόθητη λύση. Οι κάμερες web που είναι υψηλότερης ποιότητας μπορεί να είναι ακριβές και αυτές που είναι ενσωματωμένες στους φορητούς υπολογιστές δεν συγκρίνονται πλέον με τις κάμερες των smartphone.

Η web κάμερα είναι μια συσκευή λήψης εικόνων που συνδέεται στον υπολογιστή ή το φορητό σας υπολογιστή μέσω USB. Αυτή η εύχρηστη συσκευή σας επιτρέπει να καταγράφετε και να στέλνετε εικόνες σε άλλους μέσω του διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο. Με την ικανότητά της να μεταδίδει ζωντανό βίντεο, η web κάμερα έχει γίνει ένα ζωτικής σημασίας εργαλείο για επαγγελματικούς, εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Τι μας επιφυλάσσει το Android λοιπόν; Ο Mishaal Rahman – ένας καταξιωμένος αναλυτής Android – πρόσφατα έγραψε στο Twitter μια πρόταση ότι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας plug-and-play webcam στα τηλέφωνά μας μπορεί να είναι καθ’ οδόν. Ερευνώντας το αποθετήριο Android Open Source Project (AOSP), ο Mishaal παρατήρησε αυτή την υπηρεσία.

Δείτε ακόμα: Πώς θα απενεργοποιήσετε εύκολα τον ήχο της κάμερας στο iPhone

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, η DeviceAsWebcam είναι μια καινοτόμος υπηρεσία που θα ενσωματωθεί στο ίδιο το Android. Το όνομα της εφαρμογής μιλάει από μόνο του: επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την Android συσκευή σας ως κάμερα! Το USB Video Class επιτρέπει στις συσκευές που υποστηρίζουν την τεχνολογία να στέλνουν την τροφοδοσία βίντεο απευθείας σε μια άλλη συσκευή, όπως ένας υπολογιστής.

Είναι περίεργο ότι η λειτουργία video class υπάρχει ήδη στα περισσότερα smartphones Android, αλλά μόλις τώρα τη βλέπουμε να χρησιμοποιείται. Χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις της σύγχρονης εποχής, τα τηλέφωνά μας μπορούν πλέον να διαχειριστούν το πρόσθετο βάρος μιας τέτοιας λειτουργίας.

Για απαράμιλλη απόδοση, αυτή η λειτουργία θα πρέπει να έχει τη δική της ειδική εφαρμογή. Αντ’ αυτού, μπορείτε να βασιστείτε σε μια υπηρεσία που εκτελείται αθόρυβα στο παρασκήνιο, όπως αυτή που εκκινείται όταν το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο σε έναν υπολογιστή μέσω USB.

Δείτε επίσης: Χρήστες του Pixel 7: Το γυαλί της πίσω κάμερας σπάει χωρίς λόγο

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις από την Google σχετικά με την ενσωμάτωση μιας ενημέρωσης είτε στο Android 13 είτε στο 14. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες όμως ότι αυτή η λειτουργία θα είναι τελικά διαθέσιμη στα περισσότερα τηλέφωνα, βοηθώντας τους χρήστες να ξεκλειδώσουν πλήρως τις δυνατότητες των ισχυρών και κομψών συσκευών τους.