Η νέα λειτουργία μετάφρασης μέσα από την κάμερα με το Apple Translate είναι διαθέσιμη για όλες τις συσκευές με iOS 16 και iPadOS 16!

Με την κυκλοφορία του iPadOS 16, τα iPhones και τα iPads διαθέτουν πλέον μια ενσωματωμένη λειτουργία μετάφρασης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πλέον να μεταφράζετε εύκολα κείμενο από μια γλώσσα σε μια άλλη χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσετε πρόσθετες εφαρμογές ή υπηρεσίες.

Χρόνο με το χρόνο, η Apple συνεχίζει να προσθέτει νέα χαρακτηριστικά που καθιστούν τις εφαρμογές τρίτων περιττές. Αυτό το μοτίβο συμβαίνει από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και πλέον αναφέρεται ως “Sherlocking”, ένας όρος που προέρχεται από τότε που η εταιρεία κυκλοφόρησε τη δική της εγγενή λειτουργία αναζήτησης κάνοντας τον Sherlock περιττό. Όσον αφορά το τρέχον έτος: το iOS 16 και το iPadOS 16 έχουν κάνει σημαντικές αναβαθμίσεις στην εφαρμογή Translate – καθιστώντας κάθε άλλη εφαρμογή μετάφρασης περιττή!

Δείτε επίσης: TikTok: Θα αφαιρεθεί από Google Play και App Store της Apple;

Apple Translate: Πώς να μεταφράσετε κείμενο με την κάμερά σας;

Η εφαρμογή Translate της Apple είναι πλέον διαθέσιμη, φέρνοντας μαζί της μια σειρά από πρόσθετες δυνατότητες υποστήριξης γλωσσών και μετάφρασης. Ακόμα περισσότερες δυνατότητες εισήχθησαν στο λειτουργικό σύστημα του iPad τον Οκτώβριο μέσω της νεότερης έκδοσής του, iPadOS 16 – επιτρέποντας στους χρήστες να μεταφράζουν κείμενο χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής τους! Με αυτές τις πρόσθετες εξελίξεις, η πλοήγηση μεταξύ γλωσσών θα είναι ευκολότερη από ποτέ.

Το Apple Translate λειτουργεί παρόμοια με άλλες μεταφραστικές εφαρμογές, όπως το Google Translate. Απλώς πληκτρολογήστε το επιθυμητό κείμενο και επιλέξτε μία από τις πολλές γλώσσες για μια γρήγορη μετάφραση. Η εφαρμογή προσφέρει επίσης μια εξαιρετική λειτουργία “Conversation” που χρησιμοποιεί το μικρόφωνο της συσκευής σας για να ανιχνεύσει και να μεταφράσει προφορικές συνομιλίες μεταξύ δύο γλωσσών – ιδανικό για όσους μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι και με τις δύο διαλέκτους!

Αν θέλετε να μεταφράζετε κείμενο με το Apple Translate χρησιμοποιώντας την κάμερα του iPhone και του iPad σας, το iOS 16 και το iPadOS 16 σας καλύπτουν! Υπάρχουν δύο απίστευτες μέθοδοι διαθέσιμες για τη γρήγορη μετατροπή λέξεων σε άλλη γλώσσα με τη κάμερά σας.

Πρώτος τρόπος

Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Translate με την κάμερά σας, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • Βήμα 1: Εκκινήστε την εφαρμογή Translate.
  • Βήμα 2: Πατήστε στην καρτέλα Camera που βρίσκεται στα αριστερά της οθόνης.
  • Βήμα 3: Επιλέξτε τη γλώσσα για το κείμενο και σε ποια γλώσσα θα θέλατε να μεταφραστεί.
  • Βήμα 4: Στρέψτε την κάμερά σας στο επιθυμητό κείμενο και τραβήξτε μια φωτογραφία!

Μετά από αυτό, παρακολουθήστε την επικάλυψη της μετάφρασης πάνω στο αρχικό κείμενο – κάντε κλικ στις λέξεις για να τις αντιγράψετε ή να τις προσθέσετε στη λίστα αγαπημένων, εάν είναι απαραίτητο.

Apple Translate: Πώς να μεταφράσετε κείμενο με την κάμερά σας;

Δείτε επίσης: Apple Pay Later: Ο Tim Cook λέει ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα

Δεύτερος τρόπος

Ξεκλειδώστε τη δύναμη της συσκευής σας iPadOS 16 μεταφράζοντας γραπτό κείμενο με μερικά μόνο click μέσα από την κάμερά σας με το Apple Translate– δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις! 

  • Βήμα 1: Εκκινήστε την εφαρμογή Camera.
  • Βήμα 2: Στοχεύστε προς τις λέξεις που θέλετε να ερμηνεύσετε.
  • Βήμα 3: Επιλέξτε και πατήστε το “identify text” που είναι ορατό στη δεξιά πλευρά της οθόνης σας.
  • Βήμα 4: Τέλος, πατήστε ‘Translate’ αφού επιλέξετε το κείμενο και παρακολουθήστε με δέος την άμεση μετάφραση που εμφανίζεται μπροστά στα μάτια σας!

Με την εφαρμογή Translate, μπορείτε να επιλέξετε γρήγορα και εύκολα μια γλώσσα της επιλογής σας για να μετατρέψετε οποιοδήποτε κείμενο. Επιπλέον, η αντιγραφή του μεταφρασμένου περιεχομένου σε άλλη εφαρμογή είναι επίσης απλή! Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε iPhone ή iPad– τα βήματα αυτά είναι συμβατά και με τις δύο συσκευές, αρκεί να έχουν εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του iOS και του iPadOS.

Πηγή: firstpost.com