Ύστερα από 3 δύσκολους μήνες -με βάση τον Elon Musk- το Twitter είναι πλέον κοντά στο νεκρό σημείο. Ο Musk, ο οποίος είναι και CEO της Tesla και της Space X, είπε σε ένα tweet του πως «έπρεπε να σώσει το Twitter από την χρεοκοπία» όσο εκπλήρωνε τα καθήκοντα του στις άλλες εταιρίες του.

Ο Elon Musk προσπαθεί να ξαναζωντανέψει οικονομικά το Twitter
Elon’s Tweet

Έγραψε πως δεν θα ευχόταν σε κανέναν αυτό τον πόνο. «Το Twitter έχει ακόμα τις περιπέτειες του αλλά πλέον τείνει προς το νεκρό σημείο αν συνεχίσουμε έτσι. Η υποστήριξη του κοινού εκτιμάται πολύ!».

Από την μέρα που ανέλαβε την επιχείρηση, για $44 δις. πέρσι, ήταν μια ασταθής εξαγορά για τον «Mr. Tweet», ένα παρατσούκλι που πρόσφατα έχει αποδεχτεί.

Σύμφωνα με την Platformer, τα έσοδα του Twitter καθημερινά έπεφταν κατά 40% χρόνο με το χρόνο τον Ιανουάριο του 2023 και εκατοντάδες διαφημιστές έχουν σταματήσει ή κάνει πίσω στις δαπάνες τους. Η μείωση των διαφημιστικών εσόδων έφτασε το 70% το Δεκέμβριο.

Λόγω μερικών αλλαγών που επέφερε ο Musk μαζί με τον ερχομό του, πολλές εταιρίες αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την πλατφόρμα.

Να σημειώσουμε ότι στα τέλη του 2022 ο Musk ισχυρίστηκε, σε ένα επεισόδιο του All-In podcast, πως δεν βρίσκεται πλέον στην γραμμή για χρεοκοπία αλλά δεν είναι ακόμα ασφαλής.

Παρόλα αυτά έχουν υπάρξει αρκετές μηνύσεις κατά του Twitter για αδυναμία πληρωμής από διάφορους συνεργάτες, πωλητές αλλά και πρώην εργαζόμενους από τη στιγμή που ανέλαβε ο Elon Musk. Ένας από αυτούς ήταν και μια εταιρία ιδιωτικών jet που μήνυσε το Twitter για αποτυχία πληρωμής ποσού που ανερχόταν στα $197,725 για τις υπηρεσίες τους. Ακόμα ένα παράδειγμα ήταν ο ίδιος ο σπιτονοικοκύρης των κεντρικών γραφείων στο San Francisco που φέρεται ότι απέτυχε η εταιρία να πληρώσει $6,8 εκατομμύρια σε ενοίκιο τον Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Διαβάστε επίσης: Twitter: Μηνύθηκε για μη καταβολή ενοικίου στα κεντρικά γραφεία

Καθώς ο Musk έχει έρθει αντιμέτωπος με ομαδικές αγωγές από προσβεβλημένους εργαζόμενους λόγω των ομαδικών απολύσεων, των εσωτερικών αλλαγών όπως την λήξη της μόνιμης απομακρυσμένης εργασίας που είχε περαστεί ως πολιτική από τον πρώην CEO Jack Dorsey αλλά και αυτών που αναγκάστηκαν να παραιτηθούν, προσπάθησε να δημιουργήσει νέες γραμμές εσόδων και έβγαλε σε δημοπρασία τα πάντα, από είδη κουζίνας μέχρι εξοπλισμό γραφείου τον Ιανουάριο του 2023.

Δείτε επίσης: Twitter: Θα χρεώνει τους developers για πρόσβαση στο API

Η εταιρία επίσης αποφάσισε να χρεώσει όλους τους ερευνητές για την πρόσβαση στο API και να καταργήσει κάθε δωρεάν πρόσβαση σε αυτό καθώς επίσης ξανα-λάνσαρε την συνδρομητική υπηρεσία του Twitter Blue.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι μέτοχοι της Tesla παραπονέθηκαν στον Musk λόγω απόσπασης και «δανεισμού» ταλέντου από την Tesla ώστε να τον βοηθήσει στο Twitter, αλλά και για την υποκίνηση πολιτικών διαμαχών και για την πώληση δισεκατομμυρίων από τις μετοχές της Tesla για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter. Την Κυριακή, βέβαια, ένας χρήστης εξέφρασε την ανησυχία του για το πόσα έχει αναλάβει ο Musk και εκείνος απάντησε πως «Ανησυχώ και εγώ για μένα».

Πρόταση: Γερμανία: Το Twitter δέχτηκε αγωγή για το ότι δεν ελέγχει τα αντισημιτικά post