Το Google Chrome παρουσίασε πρόσφατα μια νέα λειτουργία, η οποία έχει σχεδιαστεί για να εξαφανίζει τα τελευταία 15 λεπτά περιήγησης.

Για να κάνει τα πράγματα πιο απλά για τους χρήστες που επιθυμούν να διατηρήσουν το ιστορικό περιήγησής τους ιδιωτικό, η Google έχει παράσχει μια λειτουργία που τους επιτρέπει να διαγράψουν τα τελευταία 15 λεπτά δραστηριότητας από την υπηρεσία αναζήτησης. Αυτό το βολικό κουμπί εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις συσκευές iOS το 2021 και αργότερα ήταν διαθέσιμο και στα τηλέφωνα Android. Για να αποδείξει πόσο πολύ εκτιμά την ιδιωτικότητα των χρηστών, η εταιρεία φέρεται τώρα να δημιουργεί μια επιλογή ελέγχου αυτόματης διαγραφής (quick delete) για τα προγράμματα περιήγησης Google Chrome και στο Android.

Ένα καινοτόμο feature flag που εντοπίστηκε στο Chromium repository θα μπορούσε σύντομα να επιτρέψει στους Google Chrome χρήστες να διαγράψουν τις πιο πρόσφατες αναζητήσεις τους με ένα εύκολο πάτημα, σύμφωνα με το ChromeStory.

Google Chrome: Quick delete για τα τελευταία 15 λεπτά ιστορικού

Δείτε επίσης: Memory Saver: Το Chrome βελτιστοποιεί τη χρήση μνήμης και CPU

Επί του παρόντος, το flag που έχει αποκαλυφθεί δεν είναι ξεκάθαρο ως προς το αν το ιστορικό λογαριασμών θα συμπεριληφθεί σε αυτή τη νέα λειτουργία. Οι ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με το τι μπορεί να διαγράψει παραμένουν προς το παρόν αβέβαιες. Ενώ κάποιοι μπορεί να βρουν αυτή την εξέλιξη ενδιαφέρουσα, ο παράγοντας καινοτομίας της δεν είναι ακριβώς υψηλός – η Google κυκλοφόρησε ένα παρόμοιο εργαλείο quick delete για την εφαρμογή Android νωρίτερα φέτος, το οποίο επέτρεπε στους χρήστες να καθαρίσουν τη δραστηριότητα των τελευταίων 15 λεπτών χωρίς να χρειάζεται να βουτήξουν βαθιά στο μενού ρυθμίσεων.

Αν χρησιμοποιείτε Android, το εικονίδιο ⋮ στην επάνω δεξιά γωνία του Google Chrome θα σας επιτρέψει να διαγράψετε γρήγορα και αποτελεσματικά τα δεδομένα περιήγησής σας. Μπορείτε να επιλέξετε από μια σειρά επιλογών, όπως all-time, four weeks, seven days, 24 hours ή one hour για το πόση δραστηριότητα θα πρέπει να αφαιρεθεί. Επιπλέον, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να διαγράψετε και μεμονωμένες τοποθεσίες από το χρονολόγιό σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσετε “clear browsing data” και στη συνέχεια να επιλέξετε είτε μία ώρα είτε από όλο το χρόνο, προκειμένου να επαναφέρετε τα πάντα!

Google Chrome: Quick delete για τα τελευταία 15 λεπτά ιστορικού

Θεωρητικά, είναι μια μικρή ταλαιπωρία να αναιρέσετε τα τελευταία 15 λεπτά της δραστηριότητάς σας στο Google Chrome. Ωστόσο, στην πράξη μπορεί να είναι δύσκολο να ανακαλέσετε τα ακριβή βήματα που κάνατε. Εδώ είναι που η ύπαρξη ενός κουμπιού quick delete που εξαφανίζει αυτές τις στιγμές είναι πολύ χρήσιμη- σκεφτείτε το ως έξοδο κινδύνου όταν μόλις αναζητήσατε κάτι ενοχλητικό ή -ακόμα χειρότερα- κάνατε κάτι με αυτά τα δεκαπέντε λεπτά που είναι καλύτερα να μείνει κρυφό! Σε κάθε περίπτωση, να είστε σίγουροι ότι θα κρατηθούν όλα τα μυστικά ασφαλή!

Δείτε επίσης: Το νέο Sh1mmer ChromeBook exploit καταργεί την εγγραφή διαχειριζόμενων συσκευών

Αν επιθυμείτε να προστατεύσετε τις Google Chrome αναζητήσεις σας από αδιάκριτους τρίτους, το άνοιγμα μιας καρτέλας Incognito θα σας βοηθήσει να κάνετε ακριβώς αυτό. Η Google το κάνει τώρα ακόμα πιο εύκολο για τους χρήστες εισάγοντας ένα μοναδικό χαρακτηριστικό – τη δυνατότητα να ασφαλίσετε αυτές τις καρτέλες είτε με αποτυπώματα προσώπου είτε με δακτυλικά αποτυπώματα! Τώρα, κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές χωρίς άδεια, ώστε τα δεδομένα σας να παραμένουν πάντα ασφαλή.

Πηγή: androidpolice.com