Όπως είναι γνωστό, για όλα τα βιντεοπαιχνίδια κάποια στιγμή έρχεται το τέλος τους, αυτή είναι η φύση τους, αυτή τη φορά όμως δεν πρόκειται για κάποιο παιχνίδι από την Electronic Arts ή την Epic Games – Το ζητούμενο τώρα είναι η απόφαση της Microsoft, που θα αφαιρέσει 46 παιχνίδια από το marketplace του Xbox 360 στις 7 Φεβρουαρίου.

Αυτή η “διαγραφή” θα περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο γνωστούς τίτλους παιχνιδιών, όπως το “Assassin’s Creed: Brotherhood” από το 2010, το “Dark Souls” από το 2011 και το “The Witcher 2: Assassins of Kings”.

Δείτε επίσης: Halo Infinite: Δεν κυκλοφορεί νέο story content προς το παρόν

Xbox: Θα αφαιρέσει 46 παιχνίδια από το marketplace

Το IGN ανέφερε ότι το Xbox μοιράστηκε την πλήρη λίστα των παιχνιδιών που θα αφαιρεθούν από την αγορά, αν και η λίστα μπορεί να διαφέρει ελαφρώς, αναλόγως τη χώρα
Εάν έχετε ήδη το cd ή έχετε κατεβάσει προηγουμένως το παιχνίδι στο Xbox 360, τότε εννοείτε ότι θα μπορείτε ακόμα να παίξετε.
Η αφαίρεση των παιχνιδιών ωστόσο, δε θα επηρεαστεί στις κονσόλες Xbox One ή Xbox Series μέσω του Xbox Game Pass ή του Microsoft Store.

Αν θέλετε να αποκτήσετε κάποιο από τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στη λίστα του Xbox, θα πρέπει να το κάνετε γρήγορα, καθώς θα είναι η τελευταία ευκαιρία να τα αγοράσετε – ψηφιακά τουλάχιστον.

Το Xbox 360, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2005, εξακολουθεί να έχει μια ενεργή “αγορά” και ενα αφοσιωμένο community παικτών.
Παρόλο που δεν κυκλοφορούν νέα παιχνίδια για την κονσόλα, η Microsoft εξακολουθεί να αφήνει στους παίκτες να αγοράζουν τους αγαπημένους τους τίτλους από το marketplace.

Ορισμένα από τα 46 παιχνίδια που θα αφαιρεθούν από την αγορά στις 7 Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών τίτλων όπως το Assassin’s Creed: Brotherhood και το The Witcher 2: Assassins of Kings, έχουν remastered εκδόσεις διαθέσιμες σε νεότερα συστήματα.
Έτσι, ενώ η διαγραφή θα επηρεάσει ορισμένους, λιγότερο δημοφιλείς τίτλους

, οι περισσότεροι παίκτες που επιθυμούν να γνωρίσουν παλαιότερα prime παιχνίδια, δεν θα επηρεαστούν σημαντικά.

Δείτε επίσης: AMD: 28 Φεβρουαρίου έρχονται οι gaming επεξεργαστές Ryzen 7000X3D
Xbox: Θα αφαιρέσει 46 παιχνίδια από το marketplace

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από τη Microsoft, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα κάνει πλέον άλλα παιχνίδια συμβατά “προς τις προηγούμενες εκδόσεις”
Ως αποτέλεσμα, τα παλαιότερα παιχνίδια δεν θα μπορούν να παιχτούνε σε νεότερες κονσόλες. Ένα παράδειγμα είναι το παιχνίδι “Prince of Persia” του 2008, το οποίο εκδόθηκε από την Ubisoft – δεν είναι πλέον διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Xbox και έχει αφαιρεθεί από το Xbox Game Pass.

Ενώ διαγράφονται 46 παιχνίδια Xbox 360, οι παίκτες που έχουν ήδη αγοράσει αυτούς τους τίτλους θα μπορούν να τους ξανα κατεβάζουν όσο και όποτε θέλουν απο το marketplace
Έτσι, η ανάγκη να κρατάτε συνεχώς τα παιχνίδια στο σκληρό δίσκο του Xbox, (που είναι σχετικά μικρός) που μπορεί να μη παίζετε εκείνη την περίοδο, καταργείται.
Τουλάχιστον μέχρι να καταργήσουν εντελώς το marketplace του Xbox 360 .

Να αναφέρουμε ότι το κλείσιμο του Xbox 360 Marketplace είχε ανακοινωθεί για τον Μάιο του 2023, αλλά η Microsoft διευκρίνισε στη συνέχεια ότι η ανακοίνωση αναρτήθηκε “κατα λάθος” και ότι το marketplace δεν θα κλείσει τότε.

Πηγή πληροφοριών: giantfreakinrobot.com