Μια έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα ανακάλυψε ότι οι μηχανικοί του Chromium της Google δουλεύουν με το Blink, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές iOS αντί για τη μηχανή WebKit της Apple.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Quick delete για τα τελευταία 15 λεπτά ιστορικού

Η Apple απαιτεί όλες οι εφαρμογές λογισμικού στο App Store να χρησιμοποιούν τη μηχανή WebKit, ακόμη και την τρέχουσα έκδοση του Google Chrome. Αυτό είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της εταιρείας. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι προγραμματιστές του Chromium θέτουν τις βάσεις για ένα μέλλον στο οποίο το Blink, η ίδια μηχανή που τροφοδοτεί το πρόγραμμα περιήγησης, θα χρησιμοποιείται πέρα από την απλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Το Chrome Blink είναι μια μηχανή ανοικτού κώδικα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Βασίζεται στο WebKit, το οποίο χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως για την τροφοδοσία του Safari, αλλά έχει τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από την Google για να παρέχει βελτιωμένη απόδοση κατά τη φόρτωση ιστότοπων και εφαρμογών ιστού. 

Δείτε ακόμα: Το νέο Sh1mmer ChromeBook exploit καταργεί την εγγραφή διαχειριζόμενων συσκευών

Μια αναφορά σφάλματος του Chromium σχετικά με το θέμα λέει ότι αυτή “η καινοτόμος εφαρμογή θα μας επιτρέψει να αξιολογήσουμε τα γραφικά και τις καθυστερήσεις εισόδου μέσω της διαδικασίας δημιουργίας αρχείων καταγραφής για ανάλυση.

Η ανάρτηση τονίζει επίσης ότι το πείραμα είναι μόνο μια εξερεύνηση, όχι κάτι που θα αποσταλεί στο τελικό προϊόν.Δεν είναι προς το παρόν γνωστό γιατί η Google επέλεξε να ξεκινήσει ένα έργο που χρησιμοποιεί το Blink για συσκευές iOS

, δεδομένου ότι η Apple τηρεί αυστηρά την πολιτική της για το WebKit.

Πρόσφατα, η αμερικανική κυβέρνηση υποστήριξε ότι η Apple πρέπει να ανοίξει την πλατφόρμα της ενώ και άλλοι κανονιστικοί όροι της ΕΕ έδειξαν ότι οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να αποκτούν εφαρμογές εκτός του περιβάλλοντος του εγγενούς τους καταστήματος – γεγονός που οδηγεί ορισμένους να πιστεύουν ότι η Apple σύντομα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να επιτρέψει πρακτικές στις οποίες προηγουμένως αντιδρούσε.

Δείτε επίσης: Memory Saver: Το Chrome βελτιστοποιεί τη χρήση μνήμης και CPU

Αν οι φήμες είναι αληθινές, τότε το Chrome θα μπορεί να έχει τη δική του εφαρμογή που θα τροφοδοτείται από το Blink, γεγονός που θα το ευθυγραμμίσει με τις άλλες υπηρεσίες της Google. Αυτό θα μπορούσε να δώσει στο Chrome ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του, οι οποίοι μπορεί να επιλέξουν διαφορετικές προεπιλεγμένες μηχανές αντί για τη μηχανή WebKit της Apple.