Ως gamer, έχω παίξει το πολυαναμενόμενο παιχνίδι Hogwarts Legacy τόσο στο PlayStation 5 όσο και στον υπολογιστή – Αυτό που κατάλαβα, είναι πως στη Pc έκδοση υπάρχουν κάποια “θέματα” στο performance του παιχνιδιού όσον αφορά τα drops των framerate, αλλά και το εκνευριστικό stuttering (τραύλισμα) που κάνει.

Όσον αφορά το Ps5, το παιχνίδι τρέχει απίστευτα ομαλά και το απολαμβάνω όσο περισσότερο μπορώ στον ελεύθερο μου χρόνο.

Δείτε επίσης: Nintendo Switch: Ξεπέρασε σε πωλήσεις το Ps4

Ο λόγος που αποφάσισα να παίξω το παιχνίδι στο PC είναι για να συγκρίνω την απόδοσή του με τις gaming κονσόλες.
Όσο για το συμπέρασμα μου;
Πάνω από όλα εξαρτάται από το τι υπολογιστή έχετε φτιάξει, αλλά και σε τι ρυθμίσεις θέλετε να παίξετε το Hogwarts Legacy.
Η σύντομη απάντηση για την απόδοσή όμως είναι:
Δεν είναι και “χάλια”, αλλά ούτε και τρομερή”.

Τα specs του υπολογιστή μου περιλαμβάνουν
Κάρτα γραφικών GPU RTX 3080, επεξεργαστή AMD Ryzen 7 5800X3D, 32GB RAM, οθόνη LG OLED 27″ με ανάλυση 2560 x 1440 και Windows 11 εγκατεστημένο σε SSD δίσκο NVMe.
Μπορεί να παίξει σχεδόν τα πάντα, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, εκτός μόνο αν βάζω τις ρυθμίσεις σε ultra high που θα δυσκολευτεί, πολύ λίγο όμως.

Απο default, το παιχνίδι όταν το άνοιξα ήταν ρυθμισμένο σε Ultra με το DLSS της Nvidia ρυθμισμένο στη “Quality” επιλογή και όλες τις ρυθμίσεις Ray-Tracing απενεργοποιημένες.
Το παιχνίδι πήγαινε ομαλά, εκτός από κάποιο περιστασιακό stuttering κατά τη διάρκεια πιο έντονων σκηνών.
Ωστόσο, όταν ενεργοποίησα το Ray-Tracing, το Hogwarts Legacy άρχισε να κάνει ένα έντονο stuttering

και το framerate έπεσε τόσο πολύ που έφτανε στη χειρότερη τα 11 fps και στην καλύτερη τα 30.
Αναγκάστηκα να απενεργοποιήσω το Ray-Tracing και να ρίξω τις ρυθμίσεις γραφικών σε High, διατηρώντας παράλληλα το DLSS σε “Quality”. Αυτό διόρθωσε σχεδόν όλα τα performance προβλήματα που είχα με το Hogwarts Legacy στο PC.

Δείτε επίσης: Amazon Luna: Θα αφαιρεθούν πάνω από 50 τίτλοι παιχνιδιών

Για όσους από εσάς αντιμετωπίζετε performance προβλήματα στον υπολογιστή παίζοντας το “Hogwarts Legacy”, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν:
Απενεργοποιήστε το Ray-Tracing στο κάτω μέρος των ρυθμίσεων, αλλάξτε το DLSS σε Performance ή Ultra Performance, μειώστε τις ρυθμίσεις γραφικών, μειώστε την ανάλυση αν η κάρτα γραφικών σας δυσκολεύεται, τρέξτε ένα benchmark test όπως, (με το 3DMark για παράδειγμα), βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής και τα drivers σας είναι ενημερωμένοι και ελέγξτε ξανά τις απαιτούμενες προδιαγραφές που γράφει ο κατασκευαστής.

Κάθε υπολογιστής είναι διαφορετικός και ότι αυτό που λειτούργησε για μένα μπορεί να μην λειτουργεί για όλους.
Οι προγραμματιστές του παιχνιδιού ενδέχεται επίσης να κυκλοφορήσουν κάποιες διορθώσεις που βελτιώνουν το performance στις PC εκδόσεις του Hogwarts Legacy.

Αν αντιμετωπίζετε κάποιο άλλο ζήτημα ή έχετε ερωτήσεις σχετικά με το παιχνίδι, αφήστε μας ένα σχόλιο!

Πηγή πληροφοριών: forbes.com