Σχεδόν κάθε μέρα, έρχονται στο φως ανακοινώσεις μεγάλων εταιρειών για περικοπές θέσεων εργασίας. Τώρα έρχεται και η Disney που ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις που θα επηρεάσουν 7.000 υπαλλήλους, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει κόστος.

Αν και αυτό είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε σήμερα, δεν παίρνω αυτή την απόφαση επιπόλαια“, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Bob Iger, κατά τη διάρκεια μιας αναφοράς για τα αποτελέσματα της εταιρείας το τελευταίο τρίμηνο. “Έχω τεράστιο σεβασμό και εκτίμηση στο ταλέντο και την αφοσίωση των υπαλλήλων μας παγκοσμίως. Και έχω υπόψη μου τον προσωπικό αντίκτυπο αυτών των αλλαγών“.

Δείτε επίσης: Το Zoom απολύει 1.300 υπαλλήλους, το 15% του προσωπικού

Οι απολύσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 3,2% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Disney.

Η Disney είναι η τελευταία μεγάλη εταιρεία που ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις. Οι μειώσεις του εργατικού δυναμικού ήταν ιδιαίτερα αισθητές στον τομέα της τεχνολογίας, με την Amazon, το Twitter, τη Microsoft, τη Meta και την Google να απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους τους τελευταίους μήνες.

Δείτε επίσης: eBay: Ανακοίνωσε απολύσεις 500 υπαλλήλων

Η Disney ανακοίνωσε απολύσεις 7.000 υπαλλήλων

Οι περικοπές θέσεων εργασίας της Disney αποτελούν μέρος ενός σχεδίου εξοικονόμησης κόστους, είπε ο Iger. Η εταιρεία στοχεύει να εξοικονομήσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτό που αποκαλεί κόστος “non-content” και είπε ότι θα αποκόψει άλλα 3 δισεκατομμύρια δολάρια από τα content costs, εξαιρουμένων των sports.

Αν και η Disney ανέφερε την πρώτη της πτώση στους συνδρομητές της υπηρεσίας Disney Plus, η κερδοφορία της βελτιώθηκε και οι επενδυτές φάνηκαν να επευφημούν την πρωτοβουλία εξοικονόμησης κόστους και την είδηση ​​ότι η Disney θα συνεχίσει τη διανομή μερίσματος.

Δείτε επίσης: Dell: Απολύσεις 6.650 υπαλλήλων λόγω μειωμένων πωλήσεων

Η τελευταία φορά που η Disney προχώρησε σε απολύσεις ήταν κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας. Το Νοέμβριο του 2020 είχε πει ότι θα απέλυε 32.000 εργαζόμενους, κυρίως στα θεματικά της πάρκα.

Πηγή: www.cnet.com