Την Πέμπτη, εκπρόσωπος της Meta ανακοίνωσε ότι οι λογαριασμοί του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, στο Facebook και το Instagram έχουν αποκατασταθεί επίσημα.

Η επαναφορά των λογαριασμών ήταν αναμενόμενη, αφού ο Nick Clegg, πρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων του Facebook, ανακοίνωσε στα τέλη Ιανουαρίου ότι η αναστολή που είχε τεθεί στον Donald Trump τον Ιανουάριο του 2021 θα έφτανε σύντομα στο τέλος της.

Δείτε επίσης: Facebook: Σφάλμα επέτρεπε την παράκαμψη του 2FA

Ο Andy Stone, στέλεχος της Meta, επιβεβαίωσε στο NBC News ότι η είδηση για την επαναφορά των λογαριασμών είναι πράγματι αληθινή.

Ως αντίδραση στην επίθεση των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, το Facebook επέβαλε αυστηρή αναστολή των λογαριασμών του Donald Trump, η οποία κράτησε κάτι παραπάνω από δύο χρόνια.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία, η οποία τώρα ονομάζεται Meta και περιλαμβάνει το Facebook, το Instagram και άλλες πλατφόρμες, αποφάσισε να επαναφέρει τους λογαριασμούς του Donald Trump, τονίζοντας όμως ότι έχουν εφαρμοστεί νέα μέτρα που προορίζονται να παρέχουν σαφείς κανόνες “για την αποτροπή επαναλαμβανόμενων αδικημάτων“.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Vanish στο Instagram;

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι και ο λογαριασμός του στο Twitter, που είχε κλείσει από τις 8 Ιανουαρίου 2021, έχει επανέλθει

ήδη από το Νοέμβριο του 2022. Ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, Elon Musk, είχε πει από καιρό ότι θα επέτρεπε στον Trump να επιστρέψει στο Twitter. Ωστόσο, ο Trump δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμα το Twitter και συνεχίζει να δημοσιεύει στο Truth Social, την πλατφόρμα που δημιούργησε ο ίδιος και μοιάζει με το Twitter.

Μέχρι τώρα, ο Trump δεν έχει κοινοποιήσει νέο περιεχόμενο σε κανέναν από τους λογαριασμούς του στο Facebook ή στο Instagram.

Δείτε επίσης: Artifact: Το “TikTok για κείμενο” από τους ιδρυτές του Instagram

Πάντως, η αποκατάσταση των λογαριασμών του θα μπορούσε να δώσει μια νέα ώθηση στον Trump και στην πολιτική του καριέρα. Ο ίδιος ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι θα βάλει ξανά υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο το 2024. O Donald Trump έχει 34 εκατομμύρια ακολούθους στο Facebook και 23 εκατομμύρια στο Instagram. Και οι δύο αυτές πλατφόρμες μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην πολιτική του εκστρατεία.

Πηγή: www.nbcnews.com