Η Toyota παρουσίασε τις στρατηγικές της υπό το νέο διευθύνοντα σύμβουλο και φαίνεται ότι ο οργανισμός δίνει επιτέλους προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση. Με αυτή τη ζωτικής σημασίας απόφαση, αναμένουμε να δούμε τεράστιες αλλαγές εντός της εταιρείας στο εγγύς μέλλον! Ο Koji Sato, ο νεοδιορισθείς πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toyota, δήλωσε ότι ετοιμάζεται να παράγει ξεχωριστά ηλεκτρικά οχήματα τόσο για την κύρια μάρκα της όσο και για τη Lexus – την πολυτελή σειρά της.

Δείτε επίσης: Η Lexus αποκαλύπτει το πλήρως ηλεκτρικό SUV της RZ 450e

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας σύγχρονων ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία για τη μάρκα Lexus, τα οποία θα κυκλοφορήσουν έως το 2026. Αν και δεν είναι βέβαιο τι ακριβώς περιλαμβάνει η “επόμενη γενιά”, η Toyota σχεδιάζει επί του παρόντος στρατηγική για να ενισχύσει τη σειρά EV βελτιστοποιώντας την μπαταρία και την πλατφόρμα ενός αυτοκινήτου, καθώς και τον τρόπο συναρμολόγησής του. Επιπλέον, ο Sato δήλωσε ότι η Toyota θα επεκτείνει περαιτέρω την υπάρχουσα επιλογή EV.

Σύμφωνα με το Reuters, η Toyota δέχεται έντονη κριτική για την απροθυμία της να προσαρμοστεί στην τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων και να συνεχίσει να παράγει μόνο υβριδικά μοντέλα όπως το Prius. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Sato απέδωσε την υποτονική υιοθέτηση των EV από την αυτοκινητοβιομηχανία στην έλλειψη επικοινωνίας.

Δείτε ακόμα: Ερευνητής παραβίασε την εφαρμογή GSPIMS της Toyota

Επιπλέον, η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα διατηρήσει την προσέγγιση “πολλαπλών μονοπατιών” και “παντοειδούς κατεύθυνσης”. Αυτό δείχνει ότι τα υβριδικά οχήματα

παραμένουν ένα βιώσιμο μέρος της στρατηγικής τους για το μέλλον. Για να ενισχύσει περαιτέρω τα σχέδιά της για τα EV, η Toyota έχει υιοθετήσει μια “νοοτροπία BEV-first” και προχωράει γρήγορα με αυτή τη νέα προσέγγιση υπό την καθοδήγηση της νέας της διοίκησης.

Μέχρι στιγμής, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει παρουσιάσει ένα όχημα – το bZ4X – που βασίζεται στην πλατφόρμα e-TNGA BEV. Η εταιρεία δεσμεύτηκε να είναι το πρώτο από τα επτά ηλεκτρικά οχήματα “Beyond Zero” που θα κυκλοφορήσουν το 2025. Μέχρι στιγμής, η Lexus δεν έχει κυκλοφορήσει το RZ – το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας που σχεδιάστηκε από την αρχή ως ηλεκτρικό όχημα.

Δείτε επίσης: Τι λέει η Toyota για τη διαρροή δεδομένων των πελατών της

Τα αυτοκίνητα Lexus φημίζονται για τη δύναμη και τις επιδόσεις τους. Από το σβέλτο NX300 έως το εμβληματικό LS500, κάθε όχημα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια συναρπαστική διαδρομή με άφθονη ιπποδύναμη. Πολλά μοντέλα διαθέτουν επίσης προηγμένα συστήματα τετρακίνησης για βελτιωμένη πρόσφυση σε κάθε οδική κατάσταση. Επιπλέον, πολλά οχήματα Lexus προσφέρουν ρυθμίσεις ανάρτησης που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την οδηγική σας εμπειρία – είτε θέλετε μια ομαλή οδήγηση στους δρόμους της πόλης είτε μια συναρπαστική διαδρομή σε πιο δύσκολους δρόμους.