Το Octopath Traveler 2 είναι ένα παιχνίδι που αναδεικνύει τις ανθρώπινες σχέσεις, κάνοντας το πραγματικά αξέχαστο.
Το παιχνίδι διαθέτει οκτώ χαρακτήρες, ο καθένας με τη δική του ιστορία – αυτό που ξεχωρίζει είναι ότι οι χαρακτήρες δεν είναι φίλοι, γεγονός που προκαλεί ένα ερώτημα.

Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, τουλάχιστον τέσσερις από τους οκτώ χαρακτήρες είναι συνήθως μαζί, όταν όμως προκύπτει μια ‘κύρια σκηνή’ στη ροή του story, τότε εξαφανίζονται όλοι και μένει μόνο ο πρωταγωνιστής.

Δείτε επίσης: Total War: Immortal Empires: Δωρεάν για τους κατόχους του Warhammer 3

Octopath Traveler 2: Ξεδιπλώνοντας τα μυστικά, τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Ταξιδιωτικά αστειάκια, όπου δύο χαρακτήρες κουβεντιάζουν αμήχανα, και οι ρηχές παράλληλες ιστορίες, δεν λύνουν το πρόβλημα

Αυτό είναι λίγο σπαστικό, γιατί οι οκτώ αφηγήσεις διαθέτουν μια περίτεχνη πλοκή με τους side χαρακτήρες να προσπαθούν να αναπτύξουν τις σχέσεις τους με τους πρωταγωνιστές.
Ωστόσο, το Octopath Traveler 2 είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με έναν απέραντο κόσμο ελεύθερο προς εξερεύνηση και έναν θεματικό πυρήνα σχετικά με το διαχωρισμό της προσωπικής φιλοδοξίας από την καταστροφική απληστία.

Το παιχνίδι διαθέτει έναν εκπληκτικό και λεπτομερή κόσμο με ιστορικές, μαγικές, κοινωνικές και θρησκευτικές λεπτομέρειες που εντυπωσιάζουν. Το παιχνίδι διαθέτει επίσης ένα εξαιρετικό soundtrack που θα μαγέψει όποιον το ακούσει.

Παρόλο που το grinding μπορεί να κουράσει αρκετά προς το τέλος του παιχνιδιού, ο ρυθμός που προχωράνε τα chapters (κεφάλαια) είναι γρήγορος.

Δείτε επίσης: Το Call of Duty: Modern Warfare II θα έχει νέο map στη 2η σεζόν

Octopath Traveler 2: Ξεδιπλώνοντας τα μυστικά, τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Κάθε κεφάλαιο διαρκεί μία ή δύο ώρες και περιλαμβάνει την ενημέρωση με το καστ των side χαρακτήρων και ένα boss fight

Το πως θα κάνετε σύνθεση της ομάδας, το gear (εξοπλισμός)

και τα skills είναι ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια των μαχών, και όταν είναι καλά ισορροπημένα (μεταξύ τους), το παιχνίδι γίνεται άκρως ικανοποιητικό.
Δεν θέλετε να max-άρετε ή να κάνετε focus μόνο σε ένα από αυτά, γιατί αλλιώς δε θα μπορείτε να “προχωρήσετε” παρακάτω!

Τα boss fights του παιχνιδιού είναι σε γενικές γραμμές ένα αρκετά ικανοποιητικό “κλείσιμο” για το εκάστοτε κεφάλαιο, ειδικά επειδή τα skills που έχει το κάθε boss, αντικατοπτρίζει το χαρακτήρα τους στην ιστορία.
Η έλλειψη “σύνδεσης” ωστόσο μεταξύ των πρωταγωνιστών είναι η αχίλλειος πτέρνα του παιχνιδιού
Όταν ένας πρωταγωνιστής πρέπει να πολεμήσει μόνος του, αυτό ρίχνει λίγο την ένταση του παιχνιδιού, και όταν οι side χαρακτήρες εμφανίζονται για να εμψυχώσουν έναν πρωταγωνιστή, τότε η απουσία γίνεται αντιληπτή.

Δείτε επίσης: Το Metroid Prime Remastered καταλαβαίνει την δύναμη της σιωπής
Octopath Traveler 2: Ξεδιπλώνοντας τα μυστικά, τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Εν ολίγοις, το Octopath Traveler 2 είναι ένα παιχνίδι που έχει τα καλά, αλλά έχει και τα στραβά του

Ενώ το παιχνίδι έχει μια συναρπαστική ιστορία και έναν εκπληκτικό κόσμο, η έλλειψη σύνδεσης μεταξύ των χαρακτήρων είναι το σημαντικότερο μειονέκτημα του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, το παιχνίδι εξακολουθεί να αποτελεί μια απολαυστική και καθηλωτική εμπειρία με το απίστευτο soundtrack, τον λεπτομερή κόσμο και τις καλοσχεδιασμένες μάχες με τα bosses.

Το Octopath Traveler 2 θα κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου στα PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch και Windows PC. Το παιχνίδι αξιολογήθηκε στο Switch χρησιμοποιώντας ένα pre-release κωδικό που παρείχε η Square Enix.

Πηγή πληροφοριών: polygon.com