Η Fitbit κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς το μέλλον, αφαιρώντας ορισμένες λειτουργίες που είναι προσανατολισμένες στην κοινότητα, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη. H Fitbit ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαλείψει ορισμένα χαρακτηριστικά προκειμένου να μεταβεί σε μια βελτιωμένη και πιο αποτελεσματική εφαρμογή που θα τροφοδοτείται από την Google, από τις 27 Μαρτίου 2023.

Δείτε επίσης: Fitbit: Θα αφαιρέσει την υποστήριξη Pandora και Deezer από παλαιότερα smartwatches

Για όσους δεν γνωριζουν, τα Fitbits είναι συσκευές παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης που παρακολουθούν τα βήματά σας, τους καρδιακούς παλμούς, τον ύπνο και πολλά άλλα. Έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθούν να παραμείνετε δραστήριοι και να έχετε κίνητρα για να πετύχετε τους στόχους γυμναστικής σας.

Σήμερα, η εταιρεία έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους αξιόλογους πελάτες της, ενημερώνοντάς τους ότι αρκετές λειτουργίες της εφαρμογής Fitbit θα καταργηθούν. Από τις 27 Μαρτίου 2023, αυτή η αλλαγή θα εφαρμοστεί τόσο στους χρήστες iOS όσο και στους χρήστες Android. Από τώρα και στο εξής, οι χρήστες του Fitbit δεν είναι πλέον σε θέση να δημιουργούν ή να έχουν πρόσβαση σε ανοικτές ομάδες. Επιπλέον, η εταιρεία διακόπτει τις περιπέτειες και τις προκλήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες θα στερηθούν τα τρόπαιά τους.

Δείτε ακόμα: Fitbit Sense 2 & Versa 4 αποκτούν Google Wallet υποστήριξη για ανέπαφες πλήρωμές

Ο σκοπός αυτών των αλλαγών μπορεί να μην είναι ξεκάθαρος, αλλά η εταιρεία έχει εκφράσει την επιθυμία της να προχωρήσει και να προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά

που θα ωφελήσουν τους χρήστες με ταχύτερους χρόνους φόρτωσης, καθώς και μια καλύτερη εμπειρία συνολικά.

Η Fitbit ενθαρρύνει έντονα τους χρήστες να κατεβάσουν τα δεδομένα τους πριν από τις 27 Μαρτίου, όταν οι λειτουργίες θα καταργηθούν. Μην χάσετε τις πληροφορίες σας – φροντίστε να τις αποθηκεύσετε πριν από τότε! Για να ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία, απλώς μεταβείτε στο ταμπλό του Fitbit στη διεύθυνση fitbit.com/settings/data/export και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε! Ως επιστέγασμα, η Fitbit προσθέτει μια φιλική υπενθύμιση ότι οι χρήστες Premium μπορούν να ακυρώσουν τις συνδρομές τους όποτε το επιθυμούν. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με αυτές τις αλλαγές, έχετε τη δυνατότητα να πάρετε τις δικές σας αποφάσεις.

Δείτε επίσης: Το Fitbit update περιλαμβάνει υποστήριξη για Health Connect

Εκτός από όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, όπως το Fitbit που δεν υποστηρίζει πλέον την είσοδο στο Google, τώρα γίνονται και άλλες προσαρμογές. Μέχρι το 2025, όλοι θα πρέπει να μετατρέψουν τους υπάρχοντες λογαριασμούς τους σε Google.