Το Apple Watch έδειξε τις σωτήριες ικανότητές του όταν ειδοποίησε έναν χρήστη για δυνητικά θανατηφόρα γαστρεντερική αιμορραγία.

Δείτε επίσης: Apple: microLED οθόνες σε Apple Watch, iPhone, iPad και Mac;

Οι ιστορίες με το Apple Watch να σώζει κάποιον είναι πλέον συνηθισμένες. Με τους αμέτρητους αισθητήρες και τις δυνατότητές του, αυτό το αξιοσημείωτο wearable μπορεί να σας κάνει μια ιατρική διάγνωση όταν το φοράτε. Αυτή τη φορά, ένας Redditor κοινοποίησε πώς το Apple Watch Series 7 τον απέτρεψε από το να υποκύψει σε γαστρεντερική αιμορραγία.

Ο χρήστης λέει τα εξής: “έφαγα μεσημεριανό και αισθάνθηκα κουρασμένος οπότε ξάπλωσα στον καναπέ για να πάρω έναν υπνάκο. Λίγο αργότερα, το Apple Watch με ειδοποίησε δέκα φορές για τους αυξημένους καρδιακούς παλμούς μου.”

Αφού η κατάσταση του δεν βελτιώθηκε κανόνισε μια βιντεοκλήση με το γιατρό του και έλαβε οδηγίες για τον έλεγχο των σφυγμών, του ΗΚΓ και των επιπέδων οξυγόνου. Μετά από περαιτέρω ιατρική εξέταση, κατέστη σαφές ότι έπρεπε να ειδοποιηθεί αμέσως το 911 λόγω ακραίας εσωτερικής αιμορραγίας.

Δείτε επίσης: Apple Watch σώζει τη ζωή μιας εγκύου

Είχα λίγο πάνω από 3 g/dL αιμοσφαιρίνης και το φυσιολογικό μου είναι περίπου 15. Οι ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αρχικά θεώρησαν είπε ότι ήταν καρδιακή προσβολή

– ωστόσο, μετά από περαιτέρω εξέταση ανακάλυψαν ότι η πηγή της αιμορραγίας προερχόταν από το γαστρεντερικό μου σύστημα (GI). Αν δεν είχα λάβει άμεση μετάγγιση, είπαν ότι η κατάστασή μου θα ήταν σοβαρή. Ευτυχώς, οι καταπληκτικοί νοσηλευτές και γιατροί καθώς και όλοι όσοι έδωσαν αίμα με έσωσαν από βέβαιο θάνατο. Αλλά αν δεν με ειδοποιούσε εγκαίρως το Apple watch μου να ζητήσω βοήθεια, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα – μια πραγματική απόδειξη της σωτήριας δύναμής του!

Δείτε επίσης: Microsoft Authenticator: Τέλος η υποστήριξη για Apple Watch

Η Apple προσφέρει επί του παρόντος τρία διαφορετικά Apple Watch: Series 8, SE 2 και Ultra. Τα καλά νέα είναι ότι αυτά τα μοντέλα μοιράζονται αρκετά χαρακτηριστικά από το δημοφιλές Series 7, όπως αισθητήρες ECG για την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού και τη μέτρηση του κορεσμού οξυγόνου. Επιπλέον, οι νεότερες εκδόσεις διαθέτουν έναν ανανεωμένο συνδυασμό γυροσκοπίου/επιταχυνσιόμετρου που τους επιτρέπει να ανιχνεύουν πτώσεις προκειμένου να προστατεύουν καλύτερα τον χρήστη τους – μια πραγματικά αξιοσημείωτη καινοτομία!

Πηγή πληροφοριών: bgr.com