Σύμφωνα με το 9to5Google, το YouTube ξεκίνησε κρυφά μια νέα δοκιμή λειτουργίας. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε το νέο μας πείραμα πάνω στο podcasting, προσφέροντας περισσότερους πόρους για τους podcasters από ποτέ.

Δείτε επίσης: Google Search: Προσθέτει εξατομικευμένο κατάλογο podcast

Δεν είναι μυστικό ότι το YouTube έχει βάλει στο μάτι τη βιομηχανία podcasting εδώ και αρκετό καιρό. Για να κάνει την πλατφόρμα πιο προσιτή στους επίδοξους και τους υπάρχοντες podcasters, κάνει τώρα ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός με νέα χαρακτηριστικά που παρέχουν βέλτιστη εμπειρία για όλους.

Τα τελευταία εργαλεία της πλατφόρμας που δοκιμάζονται είναι πολλά υποσχόμενα και φαίνεται να παρέχουν όλα όσα είναι απαραίτητα για να ξεκινήσετε το δικό σας podcast. Από το ανέβασμα ενός επεισοδίου podcast μέχρι τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την απόδοσή του, προσφέρει βασικά στοιχεία της αποτελεσματικής διαχείρισης ενός podcast.

Μια επιλεγμένη ομάδα χρηστών θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μια ολοκαίνουργια λειτουργία στην πλατφόρμα: το ανέβασμα podcasts. Αυτή η πρόσθετη επιλογή μπορεί να βρεθεί κάτω από το κουμπί “Δημιουργία“, το οποίο συνήθως προσφέρει τη δυνατότητα για μεταφόρτωση βίντεο, αναρτήσεις κειμένου και ζωντανή μετάδοση.

Επιπλέον, οι δημιουργοί περιεχομένου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα podcasts μέσω μιας νέας “καρτέλας Podcasts“, η οποία βρίσκεται σε βολική θέση στο μενού περιεχομένου. Επιπλέον, μπορείτε τώρα να ορίσετε ακόμη και υπάρχουσες λίστες αναπαραγωγής ως podcast με την έξυπνη επιλογή μενού τριών κουκκίδων!

Τέλος, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, το YouTube Studio παρουσιάζει λεπτομερή αναλυτικά στοιχεία ενός podcast σε προβολή επιφάνειας εργασίας. Με πρόσβαση σε αναλυτικά στοιχεία, μπορείτε να παρακολουθείτε τις επιδόσεις της εκπομπής podcast σας και να αποκτάτε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ακροατών και τα έσοδα.

Δείτε σκόμα: Google Podcasts: Εξαφανίζονται από τα αποτελέσματα αναζήτησης

Προς το παρόν, λίγοι επιλεγμένοι δημιουργοί συμμετέχουν σε αυτό το πείραμα.

Οι φιλοδοξίες του YouTube να γίνει σημαντικός παίκτης στον τομέα των podcast είναι εμφανείς από το 2021. Μια αναφορά από το Bloomberg έκανε το γύρο του κόσμου, αναφέροντας ότι το YouTube αναζητούσε θέσεις στελεχών που να γεμίζουν με άτομα που έχουν εμπειρία στο podcast. Αυτό σήμαινε ότι το YouTube είχε αρχίσει να αποδίδει σημασία στα podcasts.

Πριν τα podcasts γίνουν δημοφιλής τάση, το YouTube ήταν ένας από τους προορισμούς στους οποίους πήγαιναν οι άνθρωποι για να μάθουν περισσότερα για αυτό το είδος μέσων ενημέρωσης. Εκείνη την εποχή, το YouTube δεν διέθετε ένα αποτελεσματικό σύστημα για τους ακροατές podcast για να περιηγηθούν στην τεράστια βιβλιοθήκη ηχητικού περιεχομένου του. Για να διορθώσουν αυτό το πρόβλημα, αναζήτησαν έναν μεθοδικό τρόπο οργάνωσης και διαχείρισης των εκατομμυρίων podcast στην πλατφόρμα του.

Το 2022, το YouTube υποσχέθηκε να λάβει την πρωτοβουλία ακόμη πιο σοβαρά μετά την αποκάλυψη ορισμένων εσωτερικών διαφανειών . Τα σχέδιά του περιλαμβάνουν καινοτόμα εργαλεία “αναζήτησης και ανακάλυψης”, μια εξειδικευμένη σελίδα για podcasts, καθώς και την ενσωμάτωση επίσημων καρτών podcast. Στη συνέχεια, ο οργανισμός κυκλοφόρησε έναν αναλυτικό οδηγό για να υποστηρίξει τους επίδοξους podcasters που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το YouTube ως πλατφόρμα τους.

Δείτε επίσης: Τι είναι Podcast και πώς θα δημιουργήσετε τo δικά σας;

Τελικά, το YouTube γίνεται όλο και πιο δημοφιλής πλατφόρμα τόσο για τους podcasters όσο και για τους ακροατές podcast. Ας μείνουμε συντονισμένοι για να ανακαλύψουμε τι πρόσθετα χαρακτηριστικά επιφυλάσσει η πλατφόρμα για τους λάτρεις του podcast.

Τα podcasts έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, με περισσότερους ανθρώπους να τα παρακολουθούν από ποτέ. Ένα podcast είναι ένα αρχείο ήχου που μπορεί να μεταδοθεί ή να ληφθεί από το διαδίκτυο. Είναι ουσιαστικά σαν μια ραδιοφωνική εκπομπή, αλλά είναι πολύ πιο βολικό, επειδή δεν χρειάζεται να το ακούτε σε συγκεκριμένη ώρα – μπορείτε απλώς να κατεβάσετε το επεισόδιο και να το ακούσετε όποτε σας βολεύει.