Tο προσωπικό της Amazon συνεχίζει να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την πρόσφατα ανακοινωθείσα πολιτική επιστροφής στην εργασία του διευθύνοντος συμβούλου Andy Jassy, κατακλύζοντας τον εσωτερικό ιστότοπο της εταιρείας με μηνύματα που εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους.

Μια ομάδα εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας δημιούργησε ένα κανάλι στο Slack και συνέταξε μια εσωτερική αναφορά για την απώθηση της εντολής, η οποία απαιτεί να επιστρέψουν στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα από την 1η Μαΐου. Η αναφορά προτρέπει τον Jassy και την ηγετική ομάδα της Amazon, γνωστή ως η ομάδα S, να μην εφαρμόσουν την εντολή, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή της.

Τα μέλη της ομάδας έχουν φτάσει τα εντυπωσιακά 16.000 μέλη.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την εντολή στο Inside Amazon, μια ροή ειδήσεων για τους εργαζόμενους, σε σχόλια κάτω από ένα βίντεο της πρόσφατης συνάντησης του Jassy με όλους τους εργαζόμενους.

Αφού η Amazon απαγόρευσε στο προσωπικό της να κάνει “like” ή να σχολιάζει το υπόμνημα του διευθύνοντος συμβούλου Andy Jassy που επέβαλε την επιστροφή τους στο γραφείο, οι εργαζόμενοι άρχισαν να αφήνουν σχόλια σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Κάθε ένα από αυτά τα σχόλια ήταν ορατό με την ταυτότητα και τον ρόλο του αντίστοιχου υπαλλήλου στην Amazon να συμπεριλαμβάνεται.

Οι υπάλληλοι που έκαναν ανάρτηση στο κανάλι Slack είπαν ότι δεν περίμεναν αυτή την ανακοίνωση. Πολλοί εξέφρασαν την απογοήτευσή τους που θα έπρεπε να βρουν ρυθμίσεις για τη φροντίδα των παιδιών, φροντιστές για ηλικιωμένους γονείς ή ενδεχομένως να μετακομίσουν προκειμένου να βρίσκονται κοντά στο γραφείο.

Ορισμένα μέλη του προσωπικού εκμεταλλεύτηκαν την προηγούμενη πολιτική ευέλικτης εργασίας της εταιρείας ως ευκαιρία για να αναζητήσουν φθηνότερες κατοικίες μακριά από τις μεγάλες πόλεις και τώρα ανησυχούν για τις καθημερινές μετακινήσεις τους σε μεγάλες αποστάσεις.

Ένας υπάλληλος κάλεσε τον Jassy στο κανάλι Slack, γεγονός που προκάλεσε άλλα μέλη του προσωπικού να παροτρύνουν τους συναδέλφους τους να ενεργούν υπεύθυνα και να αποφεύγουν να προκαλούν πολλά προβλήματα, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στο κλείσιμο του καναλιού στο Slack.

Δείτε επίσης: Amazon: Οι υπάλληλοι θα επιστρέψουν στα γραφεία από το Μάιο

Την περασμένη εβδομάδα, ο Jassy αναγνώρισε ότι η επιστροφή του προσωπικού στους χώρους εργασίας θα παρουσίαζε ορισμένες δυσκολίες.

Δείτε επίσης: Amazon: Διαθέσιμα εκατοντάδες βιβλία που έχουν γραφτεί μέσω ChatGPT

Καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 έχουν αρχίσει να μειώνονται, πολλές εταιρείες τεχνολογίας επιλέγουν να επιστρέψει το προσωπικό στο γραφείο. Η Google και η Apple άρχισαν να απαιτούν από ορισμένους υπαλλήλους να επιστρέψουν πέρυσι, ενώ η Disney έχει επιβάλει στα μέλη του υβριδικού προσωπικού να είναι φυσικά παρόντα τέσσερις ημέρες την εβδομάδα από τον Ιανουάριο.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com