Η Google θέλει ο χώρος στα γραφεία της να χρησιμοποιείται πιο αποτελεσματικά, επομένως αναγκάζει ορισμένους υπαλλήλους να αρχίσουν να μοιράζονται τα γραφεία τους από το επόμενο τρίμηνο.

ogle

Δείτε επίσης: Φλόριντα: Ζητά από Google και Apple να επισημαίνουν “ξένα” apps

Το CNBC ανέφερε ότι η Google Cloud έχει ξεκινήσει ένα εσωτερικό FAQ, που περιγράφει λεπτομερώς τη νέα πρωτοβουλία εξοικονόμησης κόστους: “Cloud Office Evolution” (CLOE). Το πρόγραμμα αυτό απαιτεί από τους υπαλλήλους σε πέντε πόλεις – Κέρκλαντ, Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Σιάτλ και Σάνιβεϊλ, Καλιφόρνια – να μοιράζονται τα γραφεία μεταξύ τους.

Η Google είναι πεπεισμένη ότι οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε πιο αποτελεσματική χρήση των εγκαταστάσεων της. Αφού ολοκληρωθεί η μετατροπή, θα έχουν κάποιες κενές εγκαταστάσεις – οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους, ανάλογα με το σχέδιο που θα ακολουθήσει η Google.

Δείτε επίσης: Google: Εξετάζει προβλήματα συγχρονισμού του Gmail IMAP που επηρεάζουν το Outlook

Μετά από προσεκτική εξέταση, η Google ανακοίνωσε πρόσφατα τη μείωση του χώρου των γραφείων της. Ένας εκπρόσωπος δήλωσε:

“Μετά την εισαγωγή του καινοτόμου μοντέλου εκ περιτροπής εργασίας μας, που συνδυάζει τις πτυχές τόσο της προ-πανδημίας συνεργασίας όσο και της απομακρυσμένης εργασίας που έχουμε αγαπήσει, έχει γίνει σαφές ότι οι Cloud Googlers εκτιμούν την συνεργασία όταν βρίσκονται στο γραφείο, καθώς και τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι για αρκετές ημέρες την εβδομάδα. Για να διασφαλίσουμε ότι είχαμε συγκεντρώσει αρκετές πληροφορίες πριν προβούμε σε αυτή τη νέα μετάβαση, η ομάδα μας διεξήγαγε εκτεταμένες έρευνες και πιλοτικές δοκιμές με τους υπαλλήλους του Cloud, οι οποίες μας έδωσαν δεδομένα που επιβεβαίωναν την απόλαυσή τους απέναντι σε αυτά τα υβριδικά μοντέλα – επιτρέποντάς μας να χρησιμοποιούμε τους πόρους πιο αποτελεσματικά, διατηρώντας παράλληλα τις εμπειρίες συνεργασίας!”

Για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του συστήματος αυτού, είναι απαραίτητο οι εργαζόμενοι να προσέρχονται στο γραφείο τις ημέρες που τους έχουν οριστεί. Ωστόσο, η Google σκοπεύει να ορίσει και έναν “χώρο” για όσους δεν έχουν καθορισμένη εργάσιμη ημέρα, αλλά παρόλα αυτά πηγαίνουν στο γραφείο.

Δείτε επίσης: Google Bug Bounty: Το 2022 δόθηκαν $ 12 εκατ. σε ερευνητές

Τον περασμένο μήνα, η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet Inc., αποκάλυψε ότι θα έπρεπε να απολύσει 12.000 μέλη του προσωπικού της, αφού ο αριθμός των υπαλλήλων της είχε αυξηθεί πολύ γρήγορα τα τελευταία χρόνια.

Πηγή πληροφοριών: pcmag.com