Το AR/VR headset δεύτερης γενιάς της Apple, το οποίο θα είναι πιο προσιτό από την προηγούμενη έκδοση, πρόκειται να κυκλοφορήσει high-end και low-end μοντέλo. Η είδηση αυτή προέρχεται από τον γνωστό αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo.

Σε μια ανάρτηση, ο Kuo λέει ότι και τα δύο μοντέλα πιθανότατα θα κυκλοφορήσουν το 2025.

Το AR/MR headset δεύτερης γενιάς της Apple έχει high-end και low-end μοντέλα. Το high-end και το low-end θα αναπτυχθούν και θα παραχθούν από τη Luxcaseict (μια κοινοπραξία μεταξύ της Luxshare και της Pegatron) και τη Foxconn, αντίστοιχα“.

Δείτε επίσης: Steve Jobs: Το έργο του πρώην CEO της Apple παραμένει ζωντανό

Το φημολογούμενο AR/VR headset της Apple δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά μια πρόσφατη αναφορά ισχυρίστηκε ότι η Foxconn, συνεργάτης της Apple, αναπτύσσει ήδη μια φθηνότερη έκδοση του headset δεύτερης γενιάς.

Αυτή η έκθεση ανέφερε ότι το πρώτο headset της Apple θα είναι “εξαιρετικά ακριβό”, ίσως 3.000 με 5.000 δολάρια, ενώ τα headset δεύτερης γενιάς θα είναι πιο προσιτά (περίπου όσο ένας high-end υπολογιστής Mac). Σύμφωνα με τον Kuo, η Apple σχεδιάζει μια σειρά δύο επιπέδων της συσκευής δεύτερης γενιάς για να έχουν πρόσβαση περισσότεροι πελάτες.  

Δείτε επίσης: Apple: Επαναστατικό σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης χωρίς τρύπημα στο Watch της

Kuo: Το AR/VR headset 2ης γενιάς της Apple (high-end και low-end) θα κυκλοφορήσει το 2025

Στην τελευταία του αναφορά, ο Kuo λέει ότι η Luxshare ICT θα αναλάβει τον επόμενο σχεδιασμό και την παραγωγή της έκδοσης high-end του headset δεύτερης γενιάς. Τέτοιες αλλαγές θα οδηγήσουν στην “επακόλουθη επιτάχυνση της μείωσης του κόστους του headset, κάτι που αναμένει η Apple

“, προσθέτει ο Kuo.

Τα σχέδια της Apple για μια φθηνότερη έκδοση του AR/VR headset αναφέρθηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα από τον Wayne Ma του The Information και τον Mark Gurman του Bloomberg. Λέγεται ότι το headset θα είναι πιο προσιτό γιατί θα χρησιμοποιεί πιο οικονομικά εξαρτήματα, όπως φακούς χαμηλότερης ανάλυσης.

Σύμφωνα με το The Information, “σημαντικές” εργασίες για τη συσκευή δεύτερης γενιάς ξεκίνησαν πέρυσι και ο στόχος τότε ήταν να κυκλοφορήσει το φθηνό AR/VR headset το 2024. Το Bloomberg είχε πει ότι το headset της Apple θα μπορούσε να κυκλοφορήσει είτε το 2024 είτε 2025.

Δείτε επίσης: Φλόριντα: Ζητά από Google και Apple να επισημαίνουν “ξένα” apps

Το πρώτο headset της Apple αναμένεται να ανακοινωθεί στο WWDC τον Ιούνιο και σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει πολλές κάμερες, διπλούς φακούς 4K, προηγμένο eye και hand tracking και πολλά άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά. Όσον αφορά στο λογισμικό, η συσκευή λέγεται ότι έχει διεπαφή τύπου iOS με διάφορες εφαρμογές.

Σύμφωνα με τον Kuo, υπάρχει πιθανότητα αυτό το AR/VR headset να κυκλοφορήσει με το iPhone 15 το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Πηγή: www.macrumors.com