Ο δημιουργός του κινητού τηλεφώνου προβλέπει ότι μια μέρα τα τηλέφωνα δεν θα είναι πλέον μαύρα, ορθογώνια αντικείμενα που θα κουβαλάμε στις τσέπες μας, αλλά θα είναι ενσωματωμένα στο δέρμα μας.

Δείτε επίσης: Μήπως το smartphone δε λαμβάνει κλήσεις; Δείτε πώς θα το αντιμετωπίσετε

Στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα, ο Marty Cooper – εφευρέτης του πρώτου κινητού τηλεφώνου (1973) – προέβλεψε με αυτοπεποίθηση ότι οι μελλοντικές γενιές θα έχουν τηλέφωνα ενσωματωμένα κάτω από το δέρμα τους.

Ο Cooper διακήρυξε ότι επειδή “το σώμα σας είναι ο τέλειος φορτιστής“, αυτές οι συσκευές δεν θα χρειάζονται φόρτιση. Η εφευρετικότητά του προϊδεάζει για ένα πιθανό μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα εμπλουτίζονται με ισχυρούς μικροεπεξεργαστές και αισθητήρες, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο ζωής μας.

Εταιρείες όπως η Neuralink του Elon Musk βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τον συνδυασμό των υπολογιστών και του ανθρώπινου εγκεφάλου, δουλεύοντας πάνω σε καινοτόμες τεχνολογίες που θα γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ τους.

Ο Cooper εξέφρασε την άποψη ότι τα σημερινά smartphones έχουν γίνει υπερβολικά περίπλοκα με πληθώρα εφαρμογών και η οθόνη δεν εφαρμόζει πλέον άνετα στο ανθρώπινο περίγραμμα του προσώπου.

Δείτε ακόμα: Bullitt: Το smartphone της υποστηρίζει δορυφορική συνδεσιμότητα

Είναι δύσκολο για τους κατασκευαστές smartphones να παραμείνουν δημιουργικοί σε αυτόν τον κλάδο τον τελευταίο καιρό- η αγορά είναι κορεσμένη και δεν έχει σημειώσει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Οι εταιρείες αγωνίζονται να συμβαδίσουν με τις νέες τάσεις και να δημιουργήσουν καινοτόμα σχέδια.

Η πανταχού παρούσα παρουσία των τηλεφώνων έχει προκαλέσει πληθώρα προβλημάτων, από την εμμονική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έως τις αδίστακτες παραβιάσεις

της ιδιωτικής ζωής. Ωστόσο ο Cooper υποστήριξε με ενθουσιασμό ότι η τεχνολογία οδεύει προς ένα αισιόδοξο μέλλον με ευκαιρίες που πρέπει να εξερευνηθούν σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη.

Αυτήν την εβδομάδα στο MWC, ο Cooper τιμήθηκε με ένα σημαντικό βραβείο για τα επιτεύγματα της ζωής του προς τιμήν της 50ής επετείου του για την πραγματοποίηση του πρώτου τηλεφωνήματος στην Sixth Avenue. Με πρότυπο το Motorola DynaTAC 8000X, που παρουσιάστηκε ως γνωστόν στη Wall Street, κάλεσε τον σημαντικότερο συνεργάτη του στην AT&T, Joel S. Engel.

Δείτε επίσης: Έχουν αυξηθεί οι κυβερνοεπιθέσεις με στόχο το firmware των Android smartphones

Ο Cooper δεν περίμενε ποτέ ότι τα τηλέφωνα θα γίνονταν οι εξελιγμένοι και ισχυροί υπολογιστές που είναι σήμερα.

Ο Marty Cooper γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλινόις τον Δεκέμβριο του 1928. Είχε πάθος για τα ηλεκτρονικά από μικρή ηλικία και συνέχισε τις σπουδές του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλινόις (IIT). Μετά την αποφοίτησή του από το IIT, εντάχθηκε στη Motorola το 1954, όπου εργάστηκε ως μηχανικός και διευθυντής ερευνών μέχρι το 1983. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εφηύρε το πρώτο φορητό κινητό τηλέφωνο στον κόσμο.