Η εταιρεία Meta (παλαιότερα γνωστή ως Facebook) σε μια πρόσφατη παρουσίαση της, αποκάλυψε στους fans της τα μελλοντικά της σχέδιά – τόσο για τα νέα VR/MR ακουστικά (headset), όσο και για τα AR γυαλιά (glasses).

Αναφέρθηκε ότι η Meta θα κυκλοφορήσει τη 2nd-gen των Ray-Ban Stories αυτό το φθινόπωρο. Τι είναι αυτά; Γυαλιά ηλίου με κάμερα και μικρόφωνο!

Δείτε επίσης: Mac: Απολαύστε τη νέα λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας του Telegram

Meta: Τα μελλοντικά της σχέδια για AR glasses και VR/MR headset

Το 2025 η Meta θα κυκλοφορήσει τα 3rd-gen smart AR glasses θα διαθέτουν οθόνη “viewfinder”
Εξοπλισμένα με μια “νευρική διεπαφή(neural interface) που θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν συγκεκριμένες λειτουργίες χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια τους!
Η τεχνολογία αυτή θα επιτρέπει στους χρήστες να πληκτρολογούν σε ένα εικονικό πληκτρολόγιο με την ίδια ταχύτητα όπως ένα smartphone.
Η τεχνολογία “νευρικής διεπαφής” θα είναι επίσης διαθέσιμη σε ένα smartwatch που θα μπορεί να συνδυαστεί με τα γυαλιά.
Η Meta σχεδιάζει επίσης AR glasses που θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν υψηλής ποιότητας ολογράμματα στον “πραγματικό κόσμο!
Αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2027.
Μαζί με τα γυαλία, θα κυκλοφορήσει και ενα 2nd-gen smartwatch.

Τα VR/MR headset θα κυκλοφορήσουν πολύ πιο σύντομα, με το “Quest 3”


Το αρνητικό του;
Θα είναι λίγο πιο ακριβό από το μοντέλο των 399 δολαρίων να θα κυκλοφορήσει εντός του ’23.
Το Quest 3 όμως έχει και τα θετικά του – θα είναι πιο λεπτό, θα έχει διπλάσια ισχύ και θα διαθέτει μπροστινές κάμερες! Επιπλέον, θα προσφέρει MR “εμπειρίες” χάρη στις δυνατότητες pass-through και 41 νέες εφαρμογές/παιχνίδια.

Project Iris
Η Google σύμφωνα με πληροφορίες εργάζεται και αυτή πάνω σε ένα MR headset, με σκοπό να το έχει έτοιμο για το 2024. Αναπτύσσει επίσης ένα σύστημα AR που θα μπορεί να ελέγχεται μέσω δαχτυλιδιών και βραχιολιών.
Ακούγεται συναρπαστικό!

Δείτε επίσης: Twitter down: Χιλιάδες χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα

Meta: Τα μελλοντικά της σχέδια για AR glasses και VR/MR headset

Η παρουσίαση της Meta δείχνει ότι η εταιρεία ποντάρει πολλά στην ανάπτυξη της VR/MR και AR τεχνολογίας, με “πλάνα” που φτάνουν μέχρι το 2027.

Οι ανταγωνιστές της Meta, συμπεριλαμβανομένης της Google και της Samsung, αναπτύσσουν επίσης παρόμοια τεχνολογία, και ο ανταγωνισμός έχει ξεκινήσει!
Ποιά εταιρεία θα καταφέρει να να αναπτύξει το καλύτερο υλικολογισμικό για την  VR/MR και AR τεχνολογία;

Πηγή πληροφοριών: 9to5google.com