Η επερχόμενη έκδοση Android, Android 14, θα φέρει υποστήριξη passkeys στον password manager Dashlane και σε άλλα apps.

Ετοιμαστείτε να αποχαιρετήσετε τους περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης! Το Android 14 εισάγει έναν επαναστατικό νέο τρόπο για να πιστοποιείτε τον εαυτό σας – τα passkeys, που χρησιμοποιούν το τηλέφωνο και τα βιομετρικά δεδομένα του αντί για τις κλασικές σειρές αριθμών και χαρακτήρων. Η εφαρμογή Dashlane θα είναι μεταξύ των πρώτων που θα λανσάρουν εγγενή υποστήριξη για αυτό το μέτρο ασφαλείας που αλλάζει τα δεδομένα.

Δείτε επίσης: Το 1Password θα θέσει σε λειτουργία τα Passkeys!

Το Passkey είναι ένα σχετικά νέο σύστημα ελέγχου ταυτότητας που πιθανότατα θα αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης στο μέλλον. Οι προσπάθειες για ένα ασφαλές μέλλον χωρίς κωδικούς πρόσβασης έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, αλλά άρχισαν να αποδίδουν καρπούς πρόσφατα. Η Google πέρυσι υιοθέτησε passkeys σε Android και Chrome. Η Apple και η Microsoft πρόσθεσαν επίσης υποστήριξη για τη νέα τεχνολογία στις πλατφόρμες τους.

Μάθετε περισσότερα: Google Chrome: Ανακοινώθηκε η υποστήριξη των passkey!

Η Dashlane αποκάλυψε σε μια ανάρτηση ότι θα εισαγάγει εγγενή υποστήριξη για passkeys με το Android 14. Η επερχόμενη έκδοση του Android θα προσφέρει υποστήριξη για passkeys σε διάφορες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, πράγμα που σημαίνει ότι η Dashlane πιθανότατα δεν θα είναι η μόνη εφαρμογή που θα λάβει υποστήριξη όταν κυκλοφορήσει επίσημα το Android 14, αργότερα φέτος. Το 1Password ανακοίνωσε επίσης υποστήριξη για passkeys.

Η Dashlane λέει σχετικά με την υποστήριξη passkeys:

Οι πλατφόρμες για κινητές συσκευές όπως το Android και το iOS θα απαιτούν αλλαγές για να επιτρέψουν σε εφαρμογές τρίτων όπως το Dashlane να διαχειρίζονται passkeys. Αυτές είναι οι ίδιες οι αλλαγές που έχουν συμπεριληφθεί στο developer preview του Android 14.

Ο χρήστης μπορεί απλώς να δημιουργήσει ένα passkey χρησιμοποιώντας το δακτυλικό του αποτύπωμα, αντί για την εισαγωγή ενός κωδικού πρόσβασης. Το δακτυλικό αποτύπωμα συνδέει την ενέργεια ελέγχου ταυτότητας με τον χρήστη της συσκευής, γεγονός που εμποδίζει οποιονδήποτε άλλο να δημιουργήσει και να χρησιμοποιήσει passkeys στη συγκεκριμένη συσκευή“.

Δείτε επίσης: Dashlane: Κάνει τον πηγαίο της κώδικα open source στο Github

Η Dashlane μοιράστηκε, επίσης, ένα βίντεο στο Twitter για να δείξει πώς θα φαίνονται τα passkeys στην εφαρμογή, στο Android 14.

Η υποστήριξη για passkeys στον password manager Dashlane στο Android θα έρθει με την τελική έκδοση του Android 14, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει προγραμματιστεί να φτάσει γύρω στον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις.

Λίγα λόγια για τη Dashlane

Η Dashlane ιδρύθηκε στις 6 Ιουλίου 2009 και κυκλοφόρησε το πρώτο της λογισμικό στις 23 Μαΐου 2012, το οποίο περιλάμβανε για πρώτη φορά έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Με την πάροδο του χρόνου, εισήχθησαν περισσότερες δυνατότητες στο προϊόν όπως: έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, αυτόματη συμπλήρωση φόρμας, δημιουργία κωδικού πρόσβασης, ψηφιακό πορτοφόλι, ειδοποίηση παραβίασης ασφαλείας, εικονικό ιδιωτικό δίκτυο.

Πηγή: 9to5google.com